EXCLUSIV! Atlantida nu este dispărută, ci se află în nordul Africii, în formaţiunea bizară „ochiul de taur al Saharei”?


Dacă există o lume care rămâne neexplorată aceasta este istoria antică a omului; avem semne ascunse în deșerturi, îngropate în jungle și înghițite de oceanele noastre. Şi există şi mitologia, care descrie un moment în care lumea a fost mai frumoasă, mai periculoasă şi mai misterioasă.

De-a lungul vremii, misterul existenţei Atlantidei (continentul-oraş dispărut sub oceane) i-a fascinat pe oameni, încă de la aducerea sa în discuţie de către filozoful grec Platon, acum circa 2 milenii. Dar, unde s-ar putea afla acest tărâm mitic? S-a scufundat el în fundul oceanului? S-ar putea ca el să se afle sub ochii noştri şi acesta ar putea fi o formaţiune ciudată aflată în nordul Africii şi cunoscută sub numele de „ochiul de taur al Saharei”. Despre ea am vorbit de mai multe ori pe site, ca de exemplu aici: Ochiul de taur al Saharei, locul unde a coborât Lucifer din paradis?

Formaţiunea geologică ciudată din Deşertul Sahara, aflat pe teritoriul actual al statului Mauritania, a luat numele de “Ochiul de taur al Saharei” sau „structura Richat”. Având un diametru de circa 25 de kilometri, această formaţiune i-a derutat pe oamenii de ştiinţă, întrucât ea nu reprezintă nici locul de impact al unui meteorit sau asteroid, nici vreun vulcan sau vreun uragan. Mulţi cred că ea reprezintă doar o formaţiune erodată simetric. Deşi unii au presupus că ar putea constitui resturile Turnului Babel sau un aerodrom străvechi, un site, visitingatlantis.com, crede că structura Richat ar reprezenta urmele vechii Atlantide.

Cercetătorii George S Alexander și Natalis Rosen sunt cei mai aprigi susţinători ai acestei teorii: faptul că „ochiul de taur al Saharei” = Atlantida lui Platon. Acești doi cercetători au fost implicați în proiect începând cu anul 2007; în 2008, ei au vizitat situl, realizând ulterior un documentar lansat în 2011. Cercetătorii au studiat cu migală scrierile antice ale celebrului filozof Platon și cred că au reușit să găsească tărâmul fabulos al Atlantidei.

Dimensiunea „ochiului Africii” este aparent identică cu măsura Atlantidei dată de Platon. Formatul inelar al ochiului din Africa este, de asemenea, în concordanță cu descrierea lui Platon despre Atlantida, şi la fel este și întreaga zonă care înconjoară „ochiul Africii”. Există, de asemenea, dovezi arheologice care arată că zona din jurul ochiului Africii a fost dens populată cu aproximativ 12.000 de ani în urmă – momentul în care, potrivit lui Platon, Atlantida a dispărut. Se pare că zona este încă plină de artefacte antice. Platon a mai menționat cutremure și vulcani – ca fiind responsabili pentru distrugerea Atlantidei; curios, dar unii dintre cei mai mari vulcani de pe Pământ se află în apropierea ochiului Africii.

S-ar putea afla în Africa, chiar sub ochii noştri, tărâmul pierdut al Atlantidei, descris acum peste 2 milenii? N-ar fi exclus…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock