Home Cultura Descoperire incredibilă a oamenilor de ştiinţă, la 4 secole de la moartea...

Descoperire incredibilă a oamenilor de ştiinţă, la 4 secole de la moartea lui Miguel de Cervantes, autorul celebrei opere “Don Quijote”!

250

cervantesMedicii legişti spun că au găsit mormântul mult-iubitului autor de literatură spaniol, Miguel de Cervantes (autorul lui “Don Quijote”), la 400 de ani de la moartea sa, scrie site-ul BBC.com. Ei cred că au descoperit rămăşiţele lui Cervantes, ale soției sale și a altora, îngropați împreună la Mănăstirea Trinitariană din Madrid. Separarea și identificarea oaselor din alte fragmente va fi dificilă, spun cercetătorii.

Autorul lui “Don Quijote” a fost îngropat în 1616, dar sicriul a fost mai târziu pierdut. Când mănăstirea a fost reconstruită, la finalul secolul al 17-lea, rămășițele sale au fost mutate în noua clădire și au fost necesare secole pentru a redescoperi mormântul bărbatului cunoscut sub numele de “Prinţul scrisorilor”.

Echipa de 30 de cercetători au folosit camere cu infraroșu, scanere 3D și radare penetrante în sol pentru a indica locul de înmormântare a lui Cervantes, într-o criptă uitată de sub clădire. În interiorul criptei, arheologii au descoperit o serie de oase ale unor persoane adulte, cu care Cervantes a fost îngropat. “Rămășițele sunt într-o stare proastă de conservare și nu ne permit să facem o identificare individuală a lui Miguel de Cervantes”, a declarat dr. Almudena Garcia Rubio.

Cercetătorii speră să se poată folosi de analiza ADN-ului, pentru a identifica care oase aparțin autorului.

P.S. Până astăzi, eu nu ştiam anul morţii lui Miguel de Cervantes. Mi se pare extrem de interesant că el a murit în 1616, exact când a murit un alt titan al literaturii, William Shakespeare. Doi titani ai literaturii mondiale să moară în acelaşi an din secolul al 17-lea, când scriitorii mari îi numărai pe degete, mi se pare o coincidenţă destul de mare… A nu se uita că de multă vreme se consideră că Shakespeare n-a existat niciodată şi că întreaga sa operă a fost scrisă de fapt de ocultistul şi filozoful Francisc Bacon.

Pentru a putea citi articolul, va rugam dezactivati adblocker-ul pentru acest site! Va multumim!