Papa Francisc avertizează lumea că cel de-al treilea război mondial a început deja!


papa francisc razboiPapa Francisc a declarat recent că valul de conflicte de pe glob care are loc astăzi (Ucraina, Siria, Iraq etc.) reprezintă în mod efectiv „o bucată” din cel de-al treilea război mondial, condamnând comerțul cu arme și teroriştii care seamănă moarte și distrugere.

Omenirea are nevoie să plângă și acesta este momentul să plângă, a spus Francisc în predica ţinută în timpul unei vizite la cel mai mare memorial de război din Italia, un monument dedicat celor peste 100.000 de soldați care au murit în primul război mondial în Peninsula Italică. Războiul este o nebunie„, a spus papa. Chiar și astăzi, după al doilea eșec al unui alt război mondial, probabil că se poate vorbi de o bucată al unui al treilea război mondial, cu crime, masacre şi distrugere„.

În ultimele luni, papa Francisc a făcut apeluri repetate pentru încetarea conflictelor din Ucraina, Iraq, Siria, Gaza și alte părți din Africa. Războiul este irațional; nu are sens decât să aducă distrugerea. Lăcomia, intoleranța, pofta de putere. Aceste motive stau la baza deciziei de a merge la război și ele sunt prea adesea justificate de o ideologie.” Luna trecută papa, care a condamnat de multe ori conceptul de război în numele lui Dumnezeu, a spus că ar fi legitim pentru comunitatea internațională să folosească forța pentru a opri agresiune nedreaptă” a militanților islamici care au ucis mii de oameni în Iraq și Siria, mulți dintre ei fiind creștini.

Sursa: Yahoo News.

 


Lasă un comentariu