Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Incredibil! Sistemul de rachete nucleare al SUA foloseşte (încă!) dischete! Totuşi, suntem în anul 2016, iar dischetele sunt „moarte tehnologic” demult…


floppy-disk rachete nucleareÎntr-un raport de audit şocant, U.S. Government Accountability Office (Curtea de Conturi a Statelor Unite) arată că Pentagonul (Armata SUA) încă foloseşte floppy disk-uri pentru sistemul său de rachete nucleare!! Chiar atât de zgârciţi / învechiţi sunt, sau au încredere mai mare în acest format total depăşit?

Floppy disk-ul a fost dezvoltat la sfârșitul anilor 1960 și la începutul anilor 90 era deja depăşit tehnologic de mai noul format CD-ROM. Floppy disk-ul (cunoscut mai degrabă ca şi „discheta”) a devenit popular în anii 1970. Atunci exista un format standard de 8 inch, ce avea 237 kB spațiu de stocare, suficient pentru 15 de secunde de sunet. În zilele noastre e nevoie de mai mult de 130.000 de floppy disk-uri de 8 inch, pentru a stoca 32 GB de informații – dimensiunea medie actuală a unui stick de memorie.

În anii 1990, a devenit standard discheta de 3,5 inch, cu o memorie de 1,44 MB. Dell a fost primul producător de calculatoare care a oprit să mai încorporeze unităţile de floppy disk în computerele desktop, începând cu anul 2003. În ziua de astăzi, foarte puțini producători mai încorporează aşa ceva în sistemele desktop vândute.

Potrivit raportului Curţii de Conturi a SUA, Pentagonul intenționează să-şi actualizeze soluțiile sale de stocare a datelor, a terminalelor portabile şi a celor desktop până la sfârşitul anului 2017.


Lasă un comentariu