Incredibila poveste a Georgianei, fata care-şi întâlni în tramvai propriul eu din viitor! Se pare că povestea e reală!


?????????????????????????????????????Am primit pe Facebook o povestire „paranormală” de la o fană a acestui site. Mie mi-a plăcut mult povestirea ei… nu ştiu dacă e adevarată sau nu; ea susţine că e reală. Voi încerca să o spun eu, cu ale mele cuvinte, modificând-o puţin unde am crezut că este necesar.

Georgiana tocmai ieşise de la cursurile facultăţii… era seară şi afară ploua destul de tare. Nu avusese inspiraţia să-şi ia umbrela cu ea, aşa că se aşeză zgribulită după un pom, aşteptând sosirea tramvaiului care să o ducă acasă. Acesta veni repede… avu noroc! Urcă repede şi îşi găsi un loc liber pe care se aşeză. Privi îngândurată pe geam, doar ea ştiind unde îi zboară gândurile. Poate că aş fi vrut să pătrund în intimitatea minţii sale şi să-i descopăr gândurile, dar asta nu face parte din obiectul povestirii noastre!

Liniştea minţii îi fu însă tulburată de o privire insistentă. Lateral, în scaunul din stânga, o bătrână o privi insistent. Mult prea insistent… Georgiana începu să se gândească: „Oare am ceva pe faţă de mă priveşte baba asta atât de mult?” Nu, nu avea nimic pe faţă… doar pistruii naturali şi frumoşi. Însă bătrâna îi zâmbea şi o privea chiar cu dragoste… Georgiana deveni puţin neliniştită… Nu-şi explică această atitudine din partea unei femei în vârstă. În plus, Georgiana îi observă ochii bătrânei… parcă semăna cu ai ei!

Misterul nu dură mult… încă o staţie sau două de tramvai şi bătrâna se apropie de tânăra noastră. Şi se adresă ei într-un limbaj politicos: „Domnişoară, scuză-mă că te deranjez, dar pot să te întreb câţi ani ai?” Georgiana se bâlbâi, fiind în continuare nedumerită ce vrea această femeie de la ea. „20…” răspunse ea. „Dar de ce mă întrebaţi?” Bătrâna răspunse prompt: „Mulţi înainte. Eu am 76”. Georgiana gândi în mintea ei: „Bun, şi ce vrei să spui cu asta, babă?”

Apoi, bătrâna îşi duse mâna în buzunar şi scoase din portmoneu o poză veche, de cel puţin jumătate de secol. Şi arăta fotografia Georgianei. Aceasta din urmă rămăsese paralizată… „Vezi?”, spuse bătrâna. „Această poză a fost făcută atunci când aveam aproximativ vârsta ta. Vezi cât de mult semănăm? Aceeaşi pistrui, acelaşi păr creţ, aceeaşi ochi… ” Georgiana nu ştia ce să mai zică. Persoana din poză semăna atât de bine cu ea, de parcă era dublura ei! Nu se putea dezmetici din şoc! Cine era această bătrâna? Bunica ei, mama ei? În nici într-un caz, căci le cunoştea. Atunci, cine? Până să-şi revină din şoc şi din gândurile care o frământau, fata observă că bătrâna coborâse la prima staţie din tramvai şi parcă dispăru în neantul ploii. De atunci, a mai făcut de mai multe ori acelaşi traseu de tramvai, în speranţa reîntâlnirii bătrânei, dar degeaba… femeia nu mai apăru niciodată.

S-a întâlnit oare Georgiana cu propriul eu din viitor?


Lasă un comentariu