O gaură neagră care se deschide deasupra Pământului? Iată cum ar arăta!

 • 22
 •  
 •  
 •  
  22
  Shares

O gaură neagră care se deschide brusc peste Pământ ar fi o priveliște uluitoare pentru a vedea cum întregul cer este luminat. Dar cum ar arăta așa ceva? Acesta este un aspect la care un utilizator de pe YouTube s-a întrebat dintotdeauna şi pentru asta el a realizat un videoclip (îl vedeţi la finalul articolului). Videoclipul său se bazează pe teorii ştiinţifice despre felul în care o astfel de gaură neagră ar putea arăta, cu Pământul fiind în centrul Căii Lactee.

Pentru a afecta Pământul, gaura neagră ar trebui să aibă o orbită în apropierea sistemului solar

Videoclipul prezintă cum ar putea să arate aspectul unei găuri negre, care se deschide brusc peste un sat din Rusia și durează doar 30 de secunde. Desigur, nu există prea multe șanse ca o astfel de gaură neagră să apară, aşa că nu trebuie să vă faceți prea multe griji. Chiar dacă ar exista o gaură neagră, orbita acelei găuri negre ar trebui să fie foarte aproape de sistemul solar, pentru a avea vreun efect asupra Pământului.

Cum ar arăta o găură neagră dacă ar fi deschisă deasupra Pământului?

De dragul imaginaţiei, să presupunem că o gaură neagră se va deschide brusc în apropierea Pământului. Atunci, oamenii de pe Pământ ar experimenta o explozie mare de raze gamma, împreună cu niveluri masive de radiații care s-ar dovedi a fi ucigătoare pentru oameni.

Cum arată o gaură neagră?

Găurile negre sunt greu de studiat deoarece sunt invizibile; ele nu pot fi studiate, pentru că nu poate scăpa nicio lumină de ele și astfel nu sunt vizibile. Astronomii și oamenii de știință urmăresc comportamentul obiectelor care se află în apropierea unei găuri negre pentru a vedea ce efect are gaura neagră asupra lor. Astronomii spun că găurile negre apar atunci când o stea se prăbușește în ea însăşi. Soarele nostru este prea mic ca să se transforme într-o gaură neagră, dar când se va consuma, se va transforma într-o stea gigantică roșie.

Cercetătorii cred că în centrul galaxiei noastre se află o gaură neagră super-masivă, care există încă de la începuturile Universului.

 


 • 22
 •  
 •  
 •  
  22
  Shares

Lasă un comentariu