Să nu vizitaţi niciodată acest loc: Insula Santinelei de Nord din Oceanul Indian! Din cauza indigenilor, ori veţi muri ori o veţi lua la fugă…


Imagine: flickr.com (Commons Creative – free)

Insula Santinelei de Nord, parte din Insulele Andaman şi Nicobar (572 de insule situate în Golful Bengal dintre Myanmar şi Indonezia), ar putea fi cea mai greu loc de vizitat din lume Aici v-aţi dori să nu ajungeţi niciodată! Şi nu din cauza locului în sine (căci peisajul exotic şi sălbatic este superb), ci din cauza localnicilor care… pur şi simplu nu suportă alţi vizitatori. Locuitorii tribului Santinelei sunt descendenţi direcţi ai primilor oameni care au apărut în Africa. Se spune că ei trăiesc în Insulele Andaman de cel puţin 60.000 de ani, dar, de fapt, limba lor este atât de diferită faţă de cea a altor localnici de pe Andaman, încât acest lucru sugerează că ei nu au avut un contact cu restul lumii de mii de ani.

Astăzi, se estimează că pe Insula Santinelei de Nord ar mai trăi între 50 şi 250 de indigeni. Acestor locuitori nu le plac absolut deloc vizitatorii, indiferent dacă le sunt oferite daruri… oricine ar veni, va fi întâmpinat cu ostilitate! Cine a ajuns accidental pe această insulă, ori a luat-o la fugă, ori a fost omorât! Altă posibilitate nu există! În urma tsunami-ului devastator din decembrie 2004, care a ucis zeci de mii de oameni în întreaga Asie de sud, un elicopter al armatei indiene a ajuns şi pe Insula Santinelei de Nord, în speranţa găsirii de supravieţuitori şi pentru a acorda ajutor localnicilor. Din junglă a ieşit un localnic războinic, care a început să arunce cu arcul cu săgeţi în elicopter. Chiar şi după un asemenea eveniment catastrofic, localnicii nu doreau ajutor… de fapt, nu doreau să aibă de-a face cu vreun contact uman străin!

Astăzi, cu ajutorul tehnologiei, putem vedea cum arăta Insula Santinelei de Nord cu ajutorul lui Google Earth. Casele acestor oameni nu pot fi observate, ele aflându-se ascunse în mijlocul junglei.

Cei care au vizitat insula ori s-au întors îngroziţi, ori nu s-au mai întors deloc. În 1880, mai mulţi britanici au ajuns pe insulă şi le-a luat o bună bucată de vreme pentru a lua contactul cu localnicii. Britanicii au reuşit să ia cu ei un cuplu mai bătrân de indigeni, împreună cu 4 copii. După câteva zile, după ce indigenilor le-a fost schimbat habitatul natural, ei s-au îmbolnăvit şi au murit, probabil că din cauza expunerii la bolile occidentale; copiii au fost până la urmă returnaţi pe insulă. Autorităţile indiene tot încearcă să facă contacte paşnice cu localnicii, încă din 1967, dar întotdeauna au fost întâmpinaţi cu săgeţi.

Un condamnat a reuşit în 1896 să evadeze şi să ajungă pe această insulă; a fost omorât, căci i s-a găsit cadavrul plin cu săgeţi, iar gâtul tăiat. În 2006, doi pescari care au ajuns în apropierea insulei au fost şi ei omorâţi de săgeţile indigenilor.

Astăzi, guvernul indian (căruia îi aparţine insula), nu mai intervine şi recunoaşte dreptul locuitorilor de pe Santinelei de Nord de a trăi cum doresc, adică separaţi de restul lumii.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock