ADN-ul care a creat blocurile moleculare ale vieţii, apărând astfel mai târziu oamenii, ar fi putut fi inițial aduse din spațiul cosmic de o cometă care a intrat în coliziune cu un Pământ primitiv. Cercetătorii şi-au făcut această opinie, după ce au dovedit că riboza, zahărul de bază din care o mare parte din ADN-ul nostru este compus, este capabil să se formeze pe o cometă.
Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Astrofizică Spaţială și de Institutul de Chimie din Nisa, spun că acizii nucleici care alcătuiesc ADN-ul nostru sunt formaţi în principal din riboză, și, prin urmare, aceştia nu pot proveni de pe Pământ.
La formarea sistemului nostru solar, Soarele, pe atunci tânăr, era înconjurat de un disc circumstelar de gaz și praf; apoi, s-au format planetele. Cercetătorii au simulat aceste condiții pentru a crea o cometa sintetică. Ei au spus că o cometă sintetică „încălzită”, ca și cum ar fi fost aproape de Soare, conţine riboză.
În plus, experimentul a produs formarea de zaharuri din formaldehidă, lucru care înainte era considerat ca fiind imposibil, din cauza complexității sale. Deși era cunoscut faptul că formaldehida poate exista pe comete, nu s-a ştiut până acum că electronii solvataţi, găsiţi în gheață, ar putea acționa drept catalizatori necesari creării ribozei. Astfel, se confirmă încă o dată teoria că la baza vieţii de pe Pământ s-ar afla o cometă venită de pe alt sistem solar sau din altă galaxie.
Sursa (traducerea şi adaptarea): express.co.uk