Teorie şocantă a cercetătorilor: viaţa pe Pământ a fost adusă din alt sistem solar sau din altă galaxie


ADN-ul care a creat blocurile moleculare ale vieţii, apărând astfel mai târziu oamenii, ar fi putut fi inițial aduse din spațiul cosmic de o cometă care a intrat în coliziune cu un Pământ primitiv. Cercetătorii şi-au făcut această opinie, după ce au dovedit că riboza, zahărul de bază din care o mare parte din ADN-ul nostru este compus, este capabil să se formeze pe o cometă.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul de Astrofizică Spaţială și de Institutul de Chimie din Nisa, spun că acizii nucleici care alcătuiesc ADN-ul nostru sunt formaţi în principal din riboză, și, prin urmare, aceştia nu pot proveni de pe Pământ.

La formarea sistemului nostru solar, Soarele, pe atunci tânăr, era înconjurat de un disc circumstelar de gaz și praf; apoi, s-au format planetele. Cercetătorii au simulat aceste condiții pentru a crea o cometa sintetică. Ei au spus că o cometă sintetică „încălzită”, ca și cum ar fi fost aproape de Soare, conţine riboză.

În plus, experimentul a produs formarea de zaharuri din formaldehidă, lucru care înainte era considerat ca fiind imposibil, din cauza complexității sale. Deși era cunoscut faptul că formaldehida poate exista pe comete, nu s-a ştiut până acum că electronii solvataţi, găsiţi în gheață, ar putea acționa drept catalizatori necesari creării ribozei. Astfel, se confirmă încă o dată teoria că la baza vieţii de pe Pământ s-ar afla o cometă venită de pe alt sistem solar sau din altă galaxie.

Sursa (traducerea şi adaptarea): express.co.uk

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO