Conform lucrării „Codex Vaticanus”, conchistadorii spanioli s-au luptat cu un gigant aztec… Iată dovada că giganţii au existat până în perioada Renaşterii


Diverse manuscrise antice vorbesc despre o perioadă de timp uitată din istoria omenirii, atunci când giganții umblau printre oameni. Aceşti umanoizi impozanţi ca şi statură se crede că au contribuit la ridicarea unor structuri monumentale, pentru care știința nu poate găsi explicații logice.

Despre existenţa giganţilor se vorbeşte în urmă cu mii sau zeci de mii de ani, dar ce ziceţi dacă aţi găsi aceşti giganţi şi în documente relativ noi din istorie, ca de exemplu cele din secolul al XVI-lea?

Astfel, în conformitate cu „Codex Vaticanus”, un volum de texte scrise în timpul cuceririi spaniole din America, se prezintă o ilustrare interesantă a unui grup de războinici azteci, cu intestinele ieşite în afară, care supun un umanoid gigantic; partea de jos a desenului dezvăluie numele uriaşului: Quinametzin, tradus ca „Unul dintre cei vechi.” Acest lucru dovedește că aztecii ştiau despre giganți și ar fi putut chiar să-i fi întâlnit în timpul vieții lor.

În timpul cuceririi spaniole, între 1519 și 1521, conchistadorii spanioli au ajuns la porțile oraşului aztec Tenochtitlan și erau pe cale să-l jefuiască, însă un dușman neașteptat le-a aruncat cu bolovani uriașe din spatele fortificației. Un erou aztec gigant cunoscut sub numele de Tzilacatzin a ajutat forțele aztece să-i respingă pe conchistadori.

Deși orașul-stat Tenochtitlan a căzut în cele din urmă, eroul gigant a provocat daune grave spaniolilor înainte de moartea sa. Pentru că el era capabil să arunce bolovani de pe culmea zidurilor, el depăşea capacitatea fizică a oamenilor obişnuiţi, și poate fi considerat, într-adevăr, un gigant, probabil, unul dintrecei vechi.


Lasă un comentariu