Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock

Acceleratorul de Particule de la Geneva a făcut o descoperire importantă cu privire la fantome


Acceleratorul de Particule de la Geneva ar putea fi cel mai incredibil experiment științific din lume. Acesta accelerează protonii la viteze care se apropie de viteza luminii; până în prezent, cu ajutorul acestui accelerator, cercetătorii au descoperit plasma quarc-gluon (cea mai densă materie din afara găurilor negre), au găsit dovezi-cheie împotriva supersimetriei și au descoperit bosonul Higgs.

O mare parte a publicului larg, probabil, nu este conștient că aceste descoperiri ezoterice fascinante de la Acceleratorul de Particule dovedesc faptul că fantomele nu pot exista (sau cel puţin un fizician, pe nume Brian Cox,  spune acest lucru). Şi asta în ciuda faptului că 4 din 10 oameni cred în existenţa fantomelor.

Fizicianul Brian Cox a participat recent la o emisiune radio la Radio BBC 4, denumită „The Infinite Monkey Cage”, unde a spus următoarele: „Dacă vrem un fel de model care să conţină în mod persistent informațiile din celulele noastre vii, atunci ar trebui să precizăm cu exactitate ce mediu poartă acel model și cum interacționează cu particulele de materie din care corpurile noastre sunt făcute. Trebuie, cu alte cuvinte, inventată o extensie la modelul standard al fizicii particulelor, care a scăpat detectării Acceleratorului de Particule”.

Astrofizicianul Neil deGrasse Tyson, care a fost şi el prezent în emisiune, a declarat: „Dacă am înțeles bine, tocmai aţi declarat că, în conformitate cu descoperirile de la Acceleratorul de Particule, aţi infirmat existența fantomelor.” Cox a răspuns: „Da”.

Dacă fantomele există totuşi şi vor încerca să intre în lumea noastră, atunci traseele lor vor fi detectate de către fizicieni. Deocamdată, acest lucru încă nu s-a întâmplat.


Lasă un comentariu