Studiu ştiinţific rus: Haosul economic şi social în care a intrat omenirea e cauzat de prezenţa unui obiect masiv şi ascuns dincolo de Pluto

O cercetare a cunoscutului fizician rus Victor A.Brumberg, specializat în astrometrie şi mecanică celestă relativă, avertizează faptul că Pământul nostru va intra în aşa zisa “nebunie solară”, provocând tulburări economice şi sociale puternice de-a lungul globului şi ducând Statele Unite într-un haos fără precedent. Brumberg, împreună cu Gregori A. Krasinsky, colaboratorul său, este binecunoscut pentru cercetarea sa din anul 2004, prin care demonstra că Pământul şi Soarele se despărţeau, cercetare confirmată în iunie 2010 de cercetătorul Takaho Miura de la Universitatea Hirosaki din Japonia, într-un articol trimis revistei “European Journal Astronomy and Astrophysics”, prin care şi el statua faptul că Pământul şi Soarele se îndepărtează între ei ca urmare a interacţiunii gravitaţionale. 

În ultima cercetare a lui Brumberg, acesta se bazează pe studiile dr. Tamara Breus, de la Institutul de Studii Spaţiale din Rusia, privind rolul furtunilor magnetice asupra corpului uman. Aceste studii au arătat că, atunci când au loc furtuni magnetice, are loc o incidenţă mai mare a infarcturilor cardiace (cu 13% mai mult). Iată ce spune dr. Breus, conform publicaţiei on-line Space Daily.com: “Influenţa furtunii magnetice a fost evidentă. Ea s-a manifestat cu o schimbare a pulsului şi a tensiunii arteriale, prin afecţiuni vegetative, prin reducerea variabilităţii bătăilor inimii şi prin fluxuri respiratorii puternice.”

Ce sunt furtunile magnetice?

La scurt timp după lansarea primilor sateliţi, omenirea a descoperit vântul solar, o scurgere continuă de plasmă fierbinte din coroana solară. La o anumită distanţă faţă de Pământ, în direcţia Soarelui, acolo unde energia vântului solar se echilibrează cu câmpul magnetic al Pământului, particulele vântului solar îşi schimbă direcţia şi înconjoară Pământul, formând un vid de plasmă asemănător unei comete, denumit magnetosferă. Mărimea structurii sofisticate depinde de presiunea vântului solar şi, astfel, de activitatea solară. Coada magnetosferei, care se întinde pe sute de mii de kilometri în direcţia opusă Soarelui, acumulează energie magnetică. Din când în când, ea explodează, încălzind plasma şi creând curenţi electrici puternici (de milioane de amperi). Când asemenea explozii au loc una după alta, magnetosfera se umple cu plasmă fierbinte, în timp ce curenţii săi electrici înconjoară spaţiul din apropierea Pământului. Aceste fenomene poartă numele de furtuni geomagnetice.

Corelaţia între bursele de valori ale lumii şi furtunile geomagnetice

În afară de descoperirile lui Dr. Breus privind efectele fizice ale furtunilor geomagnetice asupra oamenilor, Brumberg a ţinut cont şi de cercetarea realizată de Anna Kriveliova şi de Cesare Robotti pentru Federal Reserve Bank Atlanta, ce poartă numele de “Jocul Câmpurilor: Furtunile electromagnetice şi piaţa de capital.” (puteţi citi AICI întregul document în format .PDF). Cei doi au analizat datele fiecărei furtuni geomagnetice ce a avut loc în ultimii 70 de ani. Fiecare furtună emite o “bulă de plasmă” de energie ce ajunge în spaţiu, la viteza fantastică de 3 milioane de kilometri pe oră şi, în unele cazuri, se poate lovi de atmosfera Pământului. Pe de altă parte, cei doi au analizat şi rezultatele financiare ale pieţelor de capital, imediat după furtunile solare majore şi au observat că între cele două evenimente există un coeficient înalt de corelaţie.

“În medie, atunci când am analizat datele zilnice, am observat că în zilele următoare furtunilor geomagnetice există scăderi importante ale pieţelor de capital”, a spus Kriveliova. “Afecţiunile psihologice şi stările proaste au fost asociate unui comportament mult mai prudent, inclusiv în decizii de natură financiară”. Furtunile geomagnetice produc scăderi ale acţiunilor, mai mult din cauza investitorilor individuali decât companiilor de valori mobiliare.

Haosul economic şi social, rezultatul furtunilor solare

Plecând de la aceste cercetări, Victor A.Brumberg a ajuns la concluzia că recentele explozii solare stau la baza haosului economic şi social care a cuprins în ultima perioadă întreaga planetă. Să ne amintim că aproape în întreaga planetă au avut loc proteste, revolte, războaie şi revoluţii, de la “primăvara arabă” (Tunisia, Egipt, Yemen, Siria), până la revoltele de stradă din China, Grecia, Marea Britanie, Spania sau Italia. Brumberg a ajuns la concluzia, de exemplu, că fiecare activitate solară a Soarelui din acest an (35 de furtuni solare de clasă M, 2 furtuni solare de clasă X, 2 furtuni solare de clasă C a câte 9 ore şi 1 furtună solară de clasă C – ce a durat 10 ore) a coincis cu proteste majore, revolte şi scăderea pieţelor de capital.

Creierul nostru va fi bombardat cu şocuri electromagnetice masive

Şi ăsta-i doar începutul. Conform Administraţiei Oceanice şi Atmosferice a Statelor Unite (NOAA), Pământul ar putea fi lovit de cel puţin patru furtuni solare gigantice în următorii ani, acest lucru cauzând distrugeri ale sateliţilor de comunicaţii şi sistemelor de electricitate din întreaga lume. În timp ce NOAA crede că aceste furtuni afectează doar viaţa normală, Brumberg crede că cele mai afectate vor fi trupurile umane, din cauza sistemului electro-biologic delicat al nostru. Astfel, se pare că în timpuri acestor furtuni puternice, creierul nostru va fi bombardat cu şocuri electromagnetice masive. Brumberg mai crede că naţiunea cea mai afectată de aceste furtuni va fi America, întrucât acest stat se află într-un echilibru social-economic extrem de fragil ce poate fi dărâmat oricând.

Un lucru şi mai interesant e dat de faptul că Brumberg crede că activitatea atât de puternică a Soarelui din ultima perioadă nu poate fi explicată de ştiinţă prin ciclul solar normal, ci prin prezenţa unui “actor necunoscut”, ce nu poate fi decât o planetă imensă (Nibiru) sau o stea pitică brună (Nemesis) ce ar fi situată dincolo de Pluto, aşa cum se recunoaşte şi într-un articol de pe site-ul CNN. Până la urmă, aceasta este adevărata cauză a haosului economic şi social în care omenirea a intrat în ultima perioadă.

Lasă un comentariu