Două structuri enorme şi misterioase au fost descoperite în interiorul planetei noastre! Ipoteza „Pământului gol şi locuibil” începe să se confirme…

  •  
  •  
  •  
  •  

hollow earh teorieDouă structuri masive se află adânc în interiorul Pământului, aproximativ pe laturile opuse ale planetei. Cele două structuri, fiecare de dimensiunea unui continent și de 100 de ori mai înalte decât Muntele Everest, se află la circa 2.500 de km adâncime și aproximativ la jumătatea drumului spre centrul Pământului.

Aceste structuri sunt realizate din ceva diferit faţă de restul mantalei Pământului. „În timp ce originea și compoziția structurilor sunt încă necunoscute, bănuim ele dețin indicii importante cu privire la modul în care s-a format Pământul și la modul în care funcționează astăzi”, a declarat dr. Garneno de la Universitatea de Stat din Arizona. Descoperirea acestor structuri a fost publicată în „Nature Geoscience” pe 20 iunie 2016.

„Pământul este stratificat ca o ceapă, având o crustă subțire exterioară, o manta vâscoasă groasă, un miez exterior fluid și un miez interior solid. Cele două structuri stau în manta, pe partea de sus a miezului Pământului, sub Oceanul Pacific, pe de o parte, și sub Africa și Oceanul Atlantic pe de altă parte”, a spus Garneno.

În afară de această ultimă descoperire, oamenii de știință au găsit deja dovezi ale unui vast rezervor de apă situat sub suprafața Pământului, un rezervor de apă de trei ori mai mare decât volumul tuturor oceanelor (vedeţi articolul din 2014: Un ocean ascuns se află adânc în mantaua interioară a Pământului! L-au descoperit oamenii de ştiinţă! Când o să se recunoască faptul că interiorul Pământului este plin de viaţă şi locuibil?)

Cu aceste noi descoperiri, revine încă o dată cu interes teoria pământului gol şi locuibil în interior. În conformitate cu această teorie, Pământul este gol în interior sau conţine un spaţiu gol substanţial în interiorul său, iar acesta ar fi chiar locuibil. În 1968, fotografii realizate de un satelit în jurul Pământului a arătat în mod clar o gaură situată la Polul Nord. În anul 1970, ufologul Ray Palmer a sugerat că pământul gol şi locuibil în interior ar putea fi vizitat probabil prin gaura de la Polul Nord.

Mai multe despre teoria „hollow earth” puteţi citi în acest articol pe care l-am scris în 2009: Incredibila teorie a pământului gol pe dinăuntru şi locuibil (“Hollow Earth”).


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu