Astronomii au detectat un semnal misterios aflat la 240 de milioane de ani-lumină faţă de Pământ! Ei zic că e vorba de materia întunecată, dar ar putea fi la fel de bine şi o bază extraterestră…


semnal misterios 3Astronomii au detectat un semnal misterios aflat la 240 de milioane de ani lumină de Pământ, scrie The Telegraph. Semnalul neidentificat este un „vârf de intensitate, la o lungime de undă specifică de raze x”, dar oamenii de ştiinţă nu ştiu încă care este originea sa.

Provenind din aglomeraţia de stele Perseus, una dintre cele mai mari din Univers, descoperirea ar reprezenta cea mai bună dovadă de prezenţă a materiei întunecate. Astronomii cred că materia întunecată reprezintă 85% din materia din Univers, dar nu emite sau absoarbe lumina ca materia normală, alcătuită din protoni sau electroni, care sunt cunoscute a alcătui elementele familiare observate la planete, stele și galaxii.

Cercetătorii sugerează că intensitatea provenită din aglomeraţia Perseus ar putea reprezenta modelul dezintegrării unui „neutrino steril” – un tip ipotetic de neutrino, gândit pentru a interacționa cu materia normală prin gravitație.

P.S. Aşa cum arătam într-un articol recent (O nouă descoperire revoluţionară dă toată cosmologia peste cap! Universul nostru nu se extinde! Aşadar, teoria Big Bang-ului este falsă! Nu există nici materie şi energie întunecată, iar lumina este influenţată în spaţiu de o forţă misterioasă!), este posibil ca Universul să nu se extindă, aşa cum credeau până în prezent oamenii de ştiinţă. Pentru a explica extinderea Universului, cosmologii au introdus nişte noţiuni teoretice SF, ca materia întunecată şi energia întunecată, ce n-au putut fi demonstrate până în prezent. Dar, e posibil ca materia întunecată nici măcar să nu existe! Atunci, ce reprezintă acest semnal misterios? Dacă e transmis de o bază extraterestră îndepărtată?


Lasă un comentariu