Fotografii incredibile ale samurailor, războinicii neînfricaţi ai Japoniei! Iată cum arătau ei acum 150 de ani, la dispariţia lor!


samurai 1Samuraii erau războinici neînfricați ai vechi Japonii. Având katana în mână, fiind ghidaţi de un cod strict cunoscut sub numele de Bushido („Calea războinicului”), samuraii erau militari incredibil de disciplinaţi, fiind teroarea dușmanilor din Japonia. Ei nu aveau frică de moarte, fiind războinici care puneau mereu onoarea înaintea vieţilor lor.

Samuraii erau, de asemenea, educaţi şi activau în elita politică. Deși rolul lor din Japonia s-a schimbat de-a lungul secolelor, cele patru elemente care definesc termenul de samurai termen au rămas constante:
1) Samuraiul este un luptător bine instruit;
2) Samuraiul îşi servește stăpânul, daimyo, cu o loialitate absolută;
3) Samuraiul este un membru al clasei de elită, fiind considerat a fi superior cetățenilor și războinicilor obișnuiți;
4) Viața samuraiului este ghidată de Bushido, un cod strict de conduită și filosofie, de fapt codul de principii morale al samurailor.

Samuraii au fost mult mai mult decât războinici calificați, cu o sabie în mână. Ei au fost, de asemenea, educați în școli publice și la domiciliu. La momentul în care foarte puțini europeni puteau citi și scrie, nivelul de educaţie al samurailor era foarte mare. În plus, ei erau, de asemenea, matematicieni calificaţi.

Toate fotografiile de samurai pe care le puteți vedea mai jos datează de la mijlocul secolului al 19-lea. Acestea erau zilele de început ale fotografiei, dar şi ultimele zile ale samurailor. Toate fotografiile sunt luate din colecția Bibliotecii Congresului (SUA) și din Arhivele Naționale ale Olandei.

samurai 2

samurai 3

samurai 4

samurai 5

samurai 6


Lasă un comentariu