Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

O sabie de luptă impresionantă din Japonia, din secolul al XV-lea, putea fi folosită doar de către samurai giganţi, de câţiva metri înălţime!


sabie-samuraiSăbiile japoneze de samurai (sau katana) sunt celebre în lume. De secole întregi ele au fost realizate dintr-un oţel înalt aliat cu wolfram şi crom, superior oţelului standard. Acestea sunt realizate printr-o stratificare specială; astfel, cristalele metalice de la mijlocul lamei sunt mari şi moi (ceea ce dă o flexibilitate excepţională, sabia fiind aproape imposibil de rupt), iar cele de la margine (spre tăiş) sunt mici şi dure (dând astfel o rezistenţă ieşită din comun a tăişului, fiind cunoscut faptul că săbiile de samurai nu pot fi ciobite decât de… alte săbii de samurai). Puteţi citi mai multe în acest articol pe care l-am publicat în 2014: Tehnologia actuală încă nu e capabilă să producă faimoasele săbii de samurai, realizate dintr-un aliaj de oţel superior! Japonezii le produc de peste 3.500 de ani!

Cea mai lungă sabie de samurai, care este expusă acum într-un muzeu, măsoară 3,80 de metri lungime şi cântăreşte 14,5 kg. Adică, ceva foarte impresionant!

Întrebarea care se pune e următoarea: japonezii sunt cunoscuţi, în general, ca fiind mici de statură şi nu foarte masivi. Aşadar, ce fel de samurai foloseau o asemenea sabie uriaşă şi grea? Probabil nişte samurai giganţi, pentru că aceste săbii speciale sunt pentru oameni giganţi, nu pentru cei obişnuiţi!

Într-un articol scris cu puţin timp în urmă (Un urmaş al giganţilor Nephilim, de cel puţin 5 metri înălţime, apare într-o filmare veche de 100 de ani! O fi vreo făcătură!?) arătam o filmare veche în care apare un luptător japonez care pare că avea cel puţin 5 metri înălţime! Ei bine, o asemenea persoană putea lupta cu o astfel de sabie impresionantă…

sabie-samurai-1


Lasă un comentariu