Priviţi această piatră: are forma unei farfurii zburătoare! Ea face parte din „Babele de la Ulmet”, o formaţiune misterioasă de pietre ce se găsesc în enigmaticii Munţi ai Buzăului!


OZN Babele de la UlmetÎn Munţii Buzăului, există „Ţara Luanei”, una dintre cele mai fascinante şi mai misterioase zone. Unele artefacte au fost descoperite în regiune și există, de asemenea, sculpturi cu ființe extraterestre necunoscute. Conform unei legende vechi, Regatul Luanei” a fost protejat de ființe puternice care păzeau porțile unei cetăți. Ei au construit ziduri imense care erau strălucitoare şi ziua și noaptea. Toți locuitorii din zonă aveau acces la o apă miraculoasă, care putea vindeca orice rană sau boală. Puteţi citi mai multe în acest articol pe care l-am scris în 2014: „Enigmele incredibile din Munţii Buzăului! Aici există Ţara Luanei, unde găsim scrieri vechi nedescifrate şi tuneluri subterane misterioase! În Ţara Luanei a avut loc în vechime un război atomic !

În Ţara Luanei se găsesc însă nişte pietre, despre care unii spun că se aseamănă foarte mult cu Babele din Munţii Bucegi, de aceea ele au fost denumite „Babele de la Ulmet”. Din punct de vedere geologic, specialiştii spun că ele sunt nişte trovanți rămași suspendați în poziții ciudate. În general au forme rotunjite, uneori sferice, și, tot aceeaşi specialişti, consideră că ele s-au dezvoltat în nisipul de pe fundul mării Paratethys care exista cândva și pe teritoriul României.

Însă, în popor se spune altceva. Se crede că aceste „Babe” sunt vii, crescând şi astăzi. Ele se aseamănă foarte mult cu „trovanţii de la Vâlcea”, pietre care nu numai că cresc, dar şi se deplasează singure, de parcă ar fi fiinţe vii (vedeţi mai multe în acest articol: Trovanţii din Vâlcea: incredibilele pietre vii care cresc şi se deplasează singure).

Priviţi însă unul din trovanţi din „Babele de la Ulmet” (fotografia de la începutul articolului): el are o formă sferică şi turtită la mijloc, asemănându-se foarte bine cu un OZN (farfurie zburătoare). Să fie doar o coincidenţă forma aceasta?


Lasă un comentariu