Enigmele incredibile din Munţii Buzăului! Aici există Ţara Luanei, unde găsim scrieri vechi nedescifrate şi tuneluri subterane misterioase! În Ţara Luanei a avut loc în vechime un război atomic !


Mtii Buzaului 12
Imagine: prelucrare proprie

Există locuri pe această planetă care chiar și astăzi rămân în mare măsură neexplorate și învăluite în mistere. Ascunse în munți, de mult uitate și ignorate, vom regăsi străvechi biserici rupestre, scrieri antice nedescifrate, reprezentări ale ființelor extraterestre și tuneluri subterane ce refuză să renunțe la secretele lor. Ruinele misterioase, poveşti despre o rasă străveche necunoscută și prezența unor forțe supranaturale în zonă – sunt toate aspecte, care, țesute împreună, constituie o poveste veche şi misterioasă.

Peşterile misterioase din Ţara Luanei

Regiunea despre care vom vorbi poartă numele de Athos de România” sau „Tărâmul giganţilor”. Călătoria noastră ne duce către Munţii Buzăului din România, care sunt atât frumoşi cât şi misterioşi. Cei care îndrăznesc să meargă pe cărările de munte au posibilitatea de a vizita cel mai important complex rupestru din Munţii Buzăului.

Peşterile pot fi găsite pe teritoriul numit Ţara Luanei, situat în apropiere satele Aluniş, Nucu și Colţi. Pesterile, chilii și bisericile săpate în piatră din primele secole ale creștinismului au fost folosite ca locuri de refugiu și de cult. Una dintre chilii a aparţinut călugărului Dionisie, despre care legenda spune că şi-a făcut drumul spre locuință cât mai complicat posibil, pentru că îi plăcea să fie singur.

Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Inscripţii într-o limbă necunoscută!

Multe din pietrele și pereţii peşterilor din Luana conțin o scriere veche, care nu a fost încă descifrată. Pe pereți sunt, de asemenea, mai multe inscripţii enigmatice. Unele dintre ele se aseamănă cu nişte stele şi cruci, dar adevăratul sens al lor este necunoscut.

Potrivit unor surse, în jurul anului 300 d.Hr. primii misionari creștini de pe teritoriul românesc sosesc din Orientul Mijlociu, trăind aici. Până în secolul al 19-lea, pustnicii și călugării foloseau aceste peşteri ca locuri unde trăiau și se rugau, departe de viața de zi cu zi. Se spune domnitorii români veneau aici pentru a-şi mărturisi și a-și spăla păcatele.

Ceauşescu a trimis Securitatea pentru a cerceta Munţii Buzăului

Sute de legende și apariții paranormale au fost raportate în această regiune. La un moment, dictatorul român Nicolae Ceaușescu a trimis un agent special din serviciile sale secrete pentru a investiga enigma Munţilor Buzăului. Nu se știe însă nimic despre rezultatele obţinute. Izolarea acestei zone a produs o mulțime de legende transmise oral, povești mistice și ezoterice ale unor anomalii magnetice și apariții paranormale.

Mulţi localnici spun că încă din copilărie au văzut mai multe apariţii ale unui călugăr rătăcitor prin jurul munților și peșterilor din zonă. Mai mult de 15 peșteri sunt răspândite pe o suprafață mai mare de 3 kilometri pătrați. Unele peşteri sunt forme geologice vechi, altele sunt sculptate sau gravate în piatră. Există, de asemenea, o intrare veche către un tunel… unde duce acesta, nu se cunoaşte.

Artefacte cu extratereştri

Unele artefacte au fost descoperite în regiune și există, de asemenea, sculpturi cu ființe extraterestre necunoscute. Conform unei legende vechi, Regatul Luanei” a fost protejat de ființe puternice care păzeau porțile unei cetăți. Ei au construit ziduri imense care erau strălucitoare şi ziua și noaptea. Toți locuitorii din zonă aveau acces la o apă miraculoasă, care putea vindeca orice rană sau boală.

Imagine: wikipedia.org (Commons Creative – free)

Războiul atomic din zona Buzăului!

Această cetate minunată a durat mai mulți ani, până când un război a izbucnit între fiinţele din Luana și dușmanii lor puternici. Când s-a întâmplat acest lucru, a fost o mare foc în ceruri. Soarele a explodat și a devastat nu numai Regatul Luanei, dar, de asemenea, şi vegetația din jur. Acesta a fost sfârșitul puternicului și magnificului Regat al Luanei. Exploziile din cer şi cele ale Soarelui ar putea descriere un străvechi război atomic?

Această zonă este încă neglijată de arheologi și este puțin cunoscută de turişti. Ce secrete mai vechi sunt ascunse în această parte uitată a lumii?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO