Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Peşti giganţi cresc pe fundul unui lac din Satu Mare! Sunt mari cât un om…


În judeţul Satu Mare se află Balastiera de la Apa, în care s-ar găsi nişte peşti gigantici, ce trăiesc la o adâncime de 40 de metri. Balastiera, a doua ca mărime din ţară, se întinde pe o suprafaţă de 100 de hectare. În 1970, când râul Someş a inundat judeţul, o mare cantitate de apă s-a revărsat în baltă. Poate că atunci au ajuns în baltă acei peşti uriaşi.

Se spune că peştii de pe fundul balastierii pot ajunge şi până la 100 de kilograme greutate. Mediul natural este propice pentru a supravieţui aşa de mult, durata lor de viaţă fiind mare. Înainte de 1989 se exploata puternic în zonă. La un moment dat, o cupă a rămas în adâncuri. Pentru recuperarea ei,  au fost chemaţi scafandrii. Aceştia s-au speriat de monştrii uriaşi din adâncuri. Unul din peşti era atât de mare cât o traversă de cale ferată. Un alt localnic susţine că a văzut peşti mari cât un om, având o gură cât capul uman.

În Lacul Chiriţa (în apropiere de Iaşi) ar exista, la fel, nişte somni uriaşi, care sunt atât de mari, încât te-ar putea mânca. Citiţi mai multe în acest articol: Într-un lac din apropiere de Iaşi trăiesc somni giganţi care pot mânca şi oameni? O legendă ciudată…


Lasă un comentariu