De ce România este un tărâm binecuvântat în întreaga lume? Iată câteva argumente extraordinare…


Unii ezoterişti, oameni spirituali, dar şi înţelepţi afirmă că România este un „tărâm binecuvântat” pentru întreaga lume. De ce spun ei asta? Care ar fi argumentele? Să vedem unele din ele…

1) România este situată la jumătatea distanţei dintre Pol şi Ecuator, la 45 de grade.

2) Proporţie echilibrată de forme naturale – munte, deal şi şes (circa 1/3 din fiecare).

3) Bogăţii extraordinare ale subsolului, unele din ele fiind extrase încă din Antichitate – aur, argint, fier, cupru, petrol, uraniu etc.

4) Frumuseţi naturale aproape ireale – Delta Dunării, Munţii Bucegi, Munţii Ceahlău, Cheile Turzii, Munţii Făgăraş etc.

5) Locuri aproape magice şi unice în lume – de exemplu, zona Băilor Herculane, unde la o altitudine de circa 1000m se regăseşte un climat comparabil cu cel din Himalaya.

6) Ţara noastră are numeroase centre de credinţă, precum mănăstiri, biserici, schituri, sihăstrii, chilii, lăcaşe de cult, centre ecumenice, care dezvoltă o imensă dragoste pentru religie.

7) Existenţa unor resurse naturale de sănătate extraordinare, cum ar fi apele minerale, izvoarele termale şi apele tămăduitoare din numeroase centre de tratament.

8 ) România este un paradis al animalelor sălbatice, precum urşi, lupi, vulpi, râşi, capre negre, mistreţi, pisici sălbatice etc.

9) În mod metaforic, românii (care se trag din vechii daci) se apreciază că ar avea caracteristici de nemuritori, ceea ce vrea să însemne credinţa într-o viaţă veşnică, în viaţa de după moarte a celor având un comportament moral elevat sau care sunt vrednici şi viteji în război. Această calitate a populaţiei a făcut-o să se apropie rapid de valorile creştinismului, simbolizat prin toţi sfinţii sau arhanghelii.


Lasă un comentariu