Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Castelul Corvinilor şi legendele sale. Aici Vlad Ţepeş a înnebunit şi s-a transformat în Dracula!?

 • 57
 •  
 •  
 •  
  57
  Shares

blank
Foto: lovendal.ro

Unul dintre principalele simboluri ale orașului Hunedoara, Castelul Huniazilor, este cunoscut și ca Castelul Corvinilor. A fost construit de către Ioan de Hunedoara în secolul al XV-lea, ca reședință feudală în scopuri strategice.

Există multe legende în jurul construcției, precum cea despre prizonierii turci care au construit fântâna interioară. Povestea spune că li s-a promis libertate, dar după 15 ani de muncă, au rămas sclavi. Din acest motiv, unul dintre prizonieri a adăugat următoarea inscripție la fântână: „Cel care a scris această inscripție este Hasan care trăiește ca sclav pentru ghiaurul din cetatea de lângă biserică”. Chiar și astăzi, turiștii turci aruncă monede în fântână în memoria conaționalilor lor.

O altă poveste vorbește despre relaţia fiului regelui Sigismund al Luxemburgului cu o femeie localnică. El i-a oferit femeii un inel prețios pe care să-l dea fiului ei la atingerea unei anumite vârste – când urma să meargă la castel. Adevărata lui identitate putea fi recunoscută doar cu ajutorul inelului, dar, într-o zi, un corb a furat inelul. Ioan de Hunedoara a ucis corbul cu o săgeată, a recuperat inelul și regele i-a auzit povestea în curte. Ca urmare, corbul a fost adăugat pe stema familiei de Hunedoara.

Vlad Țepeș a fost și el prizonier în Castelul Corvinilor. Deținut în celula de sub Sala Cavalerilor, el a trebuit să suporte condiții dure și să mănânce șobolani pentru a supraviețui. Unii chiar ajung să susțină că, în acest timp, și-a pierdut mințile și a devenit Dracula.

Totuși, aspectul cel mai interesant despre Castelul Corvinilor este reprezentat de bântuiri. Acest castel este unul dintre cele mai bântuite castele din lume. Siluetele fantomelor apar în multe fotografii și se consideră că fantomele violente rătăcesc noaptea în săli și camere. Când unii turiști i-au păcălit pe paznici să rămână în castel noaptea, au ieșit a doua zi bătuţi și îngroziţi din cauza unor fantome care îi torturase până dimineața.


 • 57
 •  
 •  
 •  
  57
  Shares
Orgoni Crystal