Misterul peşterii Polovragi şi a plantei magice Polovraga, care vindeca toate bolile în trecut


Una dintre cele mai cunoscute peşteri din România este Peștera Polovragi, care se găsește în Munții Căpățânii, pe malul Oltețului, la o altitudine de 670 metri, pe teritoriul comunei Polovragi între localitățile Horezu și Baia de Fier, din județul Gorj.

Profesorul Nicolae Simionescu spune că denumirea de Polovragi se trage din existenţa unei câmpii „Poleo”, unde se adunau vracii şi iniţiaţii dacilor. Dacii erau capabili să vindece toate bolile vremurilor cu ajutorul plantei magice numită Polovraga, plantă dispărută în zilele noastre.

Peştera Polovragi mai este numită şi Peştera lui Zamolxis. De ce? Întrucât conform legendelor, Zamolxis era deţinător al unor puteri uluitoare. Iar prin Peştera Polovragi, zeul suprem al geto-dacilor intră în adâncuri pentru a ieşi peste munţi în Cetatea Sarmizegetusei. Şi nu mică le-a fost mirarea speologilor, care, cercetând peştera, au descoperit urme de picioare umane încălţate, vechi de 2.000 de ani, adică urme de daci.

Mulţi au crezut că în Peştera Polovragi s-ar găsi ascunse comori dacice, aşa că oameni lacomi s-au aventurat în această peşteră pentru a le găsi. Însă, mulţi au dispărut în caverna rece, ca urmare a „blestemului lui Zamolxis”.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock