În 2015, scriam acest articol – Movilele misterioase de lângă Făgăraş reprezintă de fapt vechi piramide construite de giganţii care au trăit demult în România! Aici au loc fenomene fizice uluitoare! – în care vorbeam despre movilele misterioase de la Şona, un sat izolat din apropiere de oraşul Făgăraş. Se spune că iniţial movilele ar fi avut formă de piramidă, motiv pentru care sunt cunoscute şi sub denumirea de „piramidele de la Şona”, dar în timp, au fost erodate de ploi şi vânt, aşa că s-ar fi rotunjit. În prezent, acestea au o înălţime de peste 20 de metri.
Se pare că movilele sau piramidele au proprietăţi miraculoase: se spune că dacă se pune o lamă de ras la baza movilelor, aceasta se ascute singură. De asemenea, apa aşezată în acelaşi loc capătă brusc proprietăţi curative, iar carnea ar putea sta pe movilă oricât, că nu intră în putrefacţie. Dacă aceste lucruri sunt adevărate, atunci chiar e posibil să fi fost piramide create de mâna omului. Nu degeaba se spune că dacă pui o lamă de ras la baza piramidelor, aceasta se ascunde singură. Este binecunoscut acest efect de piramidă, conform căruia orice obiect din metal (cuţit, topor, lamă etc.) se ascute singur în interiorul unei piramide sau în imediata apropiere a formei geometrice. E vorba aici de nişte energii care nu au fost studiate încă suficient.
De pe grupul de Facebook România turistică, un utilizator a postat foarte recent, pe 21 septembrie 2019, câteva informaţii despre aceste piramide, pe care le-a vizitat în vara aceasta. Iată ce ne spune domnul respectiv:
„Am ajuns într-o frumoasă zi de vară în satul Şona, nu departe de oraşul Făgăraş. Undeva la marginea satului stau aliniate pe două rânduri, 8 piramide. Cele mai apropiate de malul Oltului sunt mai mici iar celelalte sunt mai înalte, una având cu puţin peste 30 m înălţime. Despre originea lor sunt mai multe ipoteze cea mai plauzibilă fiind aceea că aceste piramide sunt mormintele unor neamuri care s-au perindat pe aici. De fapt doar sub una din movile ar fi un mormânt, celelalte fiind făcute doar pentru inducere în eroare (…)
Am avut însă şansa să ajung la aceste piramide odată cu apusul Soarelui şi m-a uimit orientarea lor. Razele astrului zilei luminau exact culoarul dintre cele două şiruri de piramide ceea ce îmi spune că orientarea pe direcţia est-vest nu este întâmplătoare”.
Aşadar, turistul respectiv crede că piramidele respective au fost realizate în trecutul îndepărtat, ca şi mormânt pentru o căpetenie importantă. Aceeaşi idee o întâlnim şi pentru piramidele egiptene, unde de fapt s-au şi descoperit mormintele unor faraoni. Oare de ce conducătorii erau înmormântaţi în piramide? Aveau speranţă că vor fi nemuritori, că, datorită unor energii necunoscute ale piramidelor, îşi puteau continua viaţa şi după moarte?
În discuţia de pe grupul de Facebook intervine şi un geograf, care spune că aceste piramide nu sunt altceva decât alunecări de tip glimee, specifice zonei transilvane, fiind rămăşiţe rupte din părţile inferioare altimetric ale Munţilor Meridionali sau Orientali. Respect această părere, dar eu cred mai mult în versiunea originii artificiale a lor. Nu degeaba legendele locale spun că nişte uriaşi s-ar fi aflat la originea construcţiei piramidelor de la Şona. La fel sunt şi alte legende din mai multe părţi ale lumii care spun că multe din piramidele lumii au fost construite de vechii giganţi care au trăit pe Pământ, înaintea potopului biblic.