O inscripţie misterioasă a fost descoperită în Munţii Ţarcu, lângă „muntele sfânt al dacilor”

  •  
  •  
  •  
  •  

Iată ce ştire interesantă putem găsi pe portalul bzi.ro:

Un alpinist a făcut o descoperire incredibilă în timp ce se afla în drumeţie pe un lanţ muntos din România. Alpinistul Cornel Galescu a descoperit, în Munţii Ţarcu (Caraş-Severin), o inscripţie care conţinea semne ciudate, pe o stâncă. Alpinistul a fotografiat inscripţia şi a trimis-o specialiştilor de la Muzeul Judeţean de Etnografie din Caransebeş. Aici, a fost făcut un mulaj după inscripţie, care a fost apoi trimisă experţilor de la Cluj, dar şi unui profesor american.

“Până acum, am străbătut de-a lung şi de-a latul Munţii Tarcu şi Muntele Mic. Mi s-a părut miraculos pentru că ştiam, de foarte mult timp, că toată această zonă este încărcată de însemne ale trecutului, zona Gugu – legendele din jurul său, Peştera lui Zamolxe, Vârful Mătania –, dar toate acestea nu sunt decât supoziţii”, a declarat alpinistul Cornel Galescu.

Adrian Ardet, directorul Muzeul Judeţean de Etnografie din Caransebeş dezvăluie că inscripţia este una străveche, foarte importantă. Ardet a subliniat faptul că, începând din primăvara anului viitor, în zona va fi făcută o cercetare temeinică “E foarte importantă pentru că până acum nu au mai fost descoperite asemenea semne în Munţii Banatului. E pentru prima dată când semnalăm aşa ceva la noi în judeţ. Anul viitor vom face o cercetare sistematică. Avem un colectiv format deja, împreună cu Universitatea din Cluj şi cu un profesor american, Jeremy Hutton, care vine, în luna aprilie, în România, special pentru acest lucru. El este specializat în aceste limbi vechi şi mai puţin cunoscute şi ne-a dat şi primele indicii despre inscripţie, care pare a fi una funerară şi ar data din secolul I i.Hr”, a declarat directorul Muzeul Judeţean de Etnografie din Caransebeş.

P.S. Zona în care s-a găsit inscripţia miraculoasă – Munţii Ţarcului – este cunoscută pentru că ar ascunde artefacte dacice. Alexandru Borzea, în lucrarea sa “Sanctuarul dacilor” (1942), susţinea că Muntele Gugu (2.291 m) din Masivul Ţarcu-Godeanu ar fi sediul „muntelui sacru al dacilor” – Kogaion: “Dacă este adevărat că a existat un munte sacru şi sfânt, Cogaionon, la daci, munte foarte înalt cu peşteră în vârf în care locuia ca un sihastru marele preot al lui Zamolxe şi citea semnele cerului, aducând şi jertfă zeului, acel munte a fast, cu cea mai mare probabilitate, muntele Gugu, cu peştera sa”. Citiţi mai multe AICI: Muntele sacru al dacilor, Gugu, este unul din marii centri energetici ai lumii! Aici se află forme de viaţă inteligente şi misterioase!

Munţii Ţarcu se află în apropiere de Munţii Retezat, acolo unde, conform unei autoare, “Melfior Ra”, în cartea “Taina muntelui”, s-a emis ipoteză că s-ar ascunde o piramidă în interior, care ar tăinui multe din secretele omenirii. Se spune că regele Decebal ar fi fost ultimul deţinător al tainei din Munţii Retezatului, şi, de aceea, a preferat să moară decât să divulge taina invadatorilor romani. Citiţi mai multe AICI: Muntele sacru al dacilor, Gugu, este unul din marii centri energetici ai lumii! Aici se află forme de viaţă inteligente şi misterioase!


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner