Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

„Altarul celor 12 zei”, un artefact roman incredibil! Cine erau acei zei? Extratereştrii sau regii Atlantidei?


altarul 12 zeiIată un artefact, care, deşi nu este unul misterios, totuşi nu poate să nu-ţi atragă atenţia. Este vorba de „Altarul celor 12 zei”, care a fost găsit în Gabii, Italia. Această piesă valoroasă sculptată reprezintă cei 12 zei din panteonul roman. Scopul său este necunoscut; poate că a funcționat ca şi model pentru o fântână sau poate a constituit un altar de zodiac.

Altarul este împodobit cu bustul celor 12 divinități principale ale grecilor și romanilor, si anume Jupiter, Minerva, Apollo, Juno, Neptun, Vulcan, Mercur, Vesta, Ceres, Diana, Marte si Venus (cu Cupidon în spate). Aceştia sunt decoraţi cu cele 12 semne ale zodiacului și cu simboluri ale divinității care ar trebui să guverneze fiecare lună.

Altarul celor 12 zei a fost excavat de G. Hamilton în 1792, la Gabii, un oras antic situat la 18 km est de Roma, Italia. Această operă de artă a fost achiziționată de la Luvru de Napoleon.

Herodot a menționat „Altarul celor 12 zei”. Astfel, în opera sa putem citi următoarele: „În timp ce atenienii făceau sacrificii pentru cei 12 zei, ei se așezau la altar şi se puneau sub protecție.”

Pe de altă parte, v-aţi întrebat vreodată cine erau aceşti zei din panteonul roman/grec? Erau doar fiinţe cu putere supranaturală? Eu, personal, cred două variante: ori erau extratereştri veniţi pe Pământ, ori erau străvechii regi ai Atlantidei. Dar, despre toate acestea, vă voi vorbi mai multe în alte articole.


Lasă un comentariu