3.000 de soldaţi chinezi pur şi simplu au dispărut fără urmă din această lume! În ce dimensiune s-au dus?


În decembrie 1937, China era în război cu Japonia de mai bine de şase luni. Deoarece invadatorii presau spre nord pentru a înainta către Nanking, un corp de apărare constând din trupe alcătuite din aproximativ 3.000 de chinezi a fost trimis să apere un pod vital situat în sudul oraşului. Ocupând poziţii întărite prin tranşee, trupele au aşteptat atacul japonez prevăzut. Acesta n-a avut loc niciodată.

Ceea ce s-a întâmplat a fost mult mai îngrijorător. În dimineaţa ce a urmat tacticii de desfăşurare a forţelor, ofiţerul aflat la comanda trupelor chinezeşti, generalul Li Feu Siea, a fost trezit de un subaltern înnebunit care i-a adus la cunoştinţă că se pierduse legătura prin radio cu divizia care apăra podul. Temându-se că oamenii lui fuseseră învinşi, comandantul Feu Siea a dat ordin să se efectueze imediat o recunoaştere a liniilor de înaintare.

El era pregătit pentru tot ce putea fi mai rău, totuşi povestea pe care i-au spus-o ofiţerii săi la înapoiere a fost atât de ciudată încât nu-i venea s-o creadă. Căci tot ce găsiseră aceştia erau doar şiruri de tranşee goale, în care nu se afla nici urmă de viaţă, dar nici morţi. Nu rămăsese niciun cadavru sau vreun alt semn al unei bătălii recente care să ofere cât de cât o explicaţie cu privire la ce se întâmplase cu oamenii.

Li Feu Siea, era derutat, deoarece ştia că dacă soldaţii ar fi dezertat în masă ar fi trebuit să treacă înapoi podul, dar nu făcuseră asta. Spre sud se afla inamicul şi pieirea sigură. Prin urmare, ce se întâmplase cu ei?

Enigma chinezească n-a fost soluţionată niciodată. La două zile după dispariţia diviziei, trupele japoneze au năvălit peste pod în oraş. Asaltul care a urmat a culminat cu măcelărirea Nanking-ului, un masacru fără egal în istoria sângeroasă a războaielor asiatice şi pierderea celor 3.000 de oameni care apărau podul a fost uitată în măcelul general.

Cu toate acestea, mulţi ani mai târziu, după sfârşitul celui de-al doilea război mondial, o anchetă oficială întreprinsă de guvernul chinez n-a reuşit să găsească nicio dovadă care să sugereze o explicaţie logică a straniilor întâmplări din ultimele zile dinainte de căderea Nanking-ului. O anchetă ulterioară întreprinsă de regimul comunist al preşedintelui Mao Tse Tung a stabilit în mod categoric că niciunul dintre ostaşii chinezi care apărau podul în 1937 nu a mai fost văzut sau auzit vreodată.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO