Enigmaticul caz Walter Rice – apariţia şi moartea unui bărbat despre care nimeni nu ştia nimic!

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: pixy.org (Commons Creative – free)

Există în lume cazuri de oameni care par că au venit “de nicăieri”, din altă dimensiune, ale căror identitate nu este cunoscută, ca de exemplu în cazul din acest articol. În 1990, un bărbat în vârstă de 73 de ani, pe nume Walter Rice, s-a mutat într-o rulotă pe Oak Street, în McCormick, Carolina de Sud. El nu a vorbit niciodată cu niciunul dintre vecinii săi, nu a participat la activități comunitare și nimeni nu a venit niciodată să-l viziteze. El îşi părăsea foarte rar rulota și nimeni nu știa cu adevărat ceva despre acest bărbat.

Pe 5 aprilie 1993, poliția a primit un telefon de la o femeie care pretindea că este vecina lui Walter, reclamând că geamul de la rulota lui Rice fusese spart într-un posibil jaf. Polițiștii au ajuns la fața locului pentru vedea ce se întâmplă, descoperind cadavrul unui bătrân aflat pe podea şi care era în descompunere. În cele din urmă, femeia recunoscu că prietenul ei fusese cel care a spart rulota cu două luni înainte și dăduse peste cadavru, dar că fusese prea panicat ca să cheme poliția, de frică să nu fie arestat. Ea a explicat, de asemenea, că singurul motiv pentru care nu sunase mai devreme era că se aștepta ca altcineva să găsească cadavrul.

La o examinare atentă a cadavrului, medicii legisti au estimat că bărbatul a murit probabil din cauza unui infarct masiv și că a stat acolo mort pe podea mai bine de un an. Din câte s-a aflat ulterior, ultima dată când Smith a putut fi confirmat că a fost văzut a fost pe 25 ianuarie 1992, când luase un taxi de acasă după ce a fost implicat într-un accident, ceea ce i-a făcut pe poliţişti să deducă faptul că accidentul ar fi putut duce la moartea sa ulterioară.

Când autoritățile au analizat trecutul și viața lui Rice, au găsit și unele anomalii curioase. În primul rând, s-a dovedit că avea o mică avere de aproximativ 145.000 de dolari, în patru bănci diferite, și că nu avea card de credit, plătind întotdeauna totul în numerar. S-a aflat că bărbatul lucrase ca bucătar, pe o perioadă scurtă de timp în Essex, Connecticut (SUA); deci, cum de avea atât de mulți bani?

S-a constatat, de asemenea, că a sa carte de securitate socială pe care o avea în rulotă era una falsă; probabil că la fel de fals era şi certificatul său de naștere, care spunea că se născuse în 1920 în Abbeville, Carolina de Sud. Din evidenţele acelui oraș nu s-a găsit nicio înregistrare despre el.

Mai existau și alte indicii ciudate. S-au descoperit că Rice a vizitat două spitale, unul în Augusta, Georgia și altul în Abbeville, Carolina de Sud, iar pentru rudele sale rude a enumerat câteva nume neobișnuite. Una a fost “sora” sa, numită “Jane Rice”, dar nu a existat nicio evidență a unei Jane Rice în Carolina de Sud sau Georgia, iar altul a fost “fratele” său, James Edwards, care era de fapt numele vecinului său.

Pe lângă toate acestea, pașaportul lui Rice era plin de ștampile, care arătau că fusese în diferite țări exotice, îndepărtate, dar nu era clar de ce acest bucătar modest ar fi mers acolo.

În afară de aceste lucruri, nimic altceva nu a putut fi aflat despre Rice. Autoritățile nu au putut găsi un singur membru al familiei sale. Nimeni nu și-a putut da seama cine a fost cu adevărat, cum de avea atâția bani sau de ce s-a instalat cu rulota tocmai acolo.

Unele dovezi au dus la bănuiala că pașaportul său ar duce către CIA, dar agenția americană a refuzat să comenteze că ar avea vreo legătură cu Rice. Nimeni nu știe cine a fost sau de unde a venit; Walter Rice a fost pur şi simplu o “fantomă”! A fost el poate un agent secret, care a îndeplinit mai multe misiuni, iar la sfârşitul vieţii s-a pensionat şi trăia sub o identitate falsă?


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu