În Vietnam au căzut din cer trei sfere necunoscute! Să aibă ele vreo legătură cu recentul experiment nuclear al Coreii de Nord?


sfere misterioase VietnamOficialii apărării din Vietnam investighează originea a trei sfere metalice, care au căzut din cer în partea de nord a țării. Cel mai mare obiect cântăreşte aproximativ 45 kg și a fost găsit lângă un râu din provincia Quang Tuyen, scrie site-ul Thanh Nien News.

O altă sferă a aterizat în grădina unui localnic din regiunea vecină Yen Bai, iar cel mai ușor obiect, având o greutate de doar 250 de grame, a căzut pe un acoperiș din apropiere, înainte de a ajunge pe pământ. Localnicii spun că au auzit un fel de tunet, înainte ca obiectele să fie găsite.

O anchetă inițiată de Ministerul Apărării din Vietnam a stabilit până acum că obiectele sunt rezervoare cu aer comprimat de la un avion sau o rachetă; acum că ele nu mai sunt în aer, ele nu mai sunt periculoase. Se spune că sferele au fost fabricate în Rusia, dar că nu este clar dacă acestea au fost ulterior vândute în altă țară pentru a fi utilizate.

Expertul în domeniul aerospaţial, Prof. Nguyen Khoa Son, crede că obiectele ar putea aparține unui satelit vechi, care nu a reușit să ardă în atmosfera Pământului. Dar el mai adaugă faptul că obiectele nu par a fi deteriorate, astfel încât acestea pot fi rezultatul unei lansări eşuate a unui satelit.

Sursa: bbc.co.uk

P.S. Dacă a fost un satelit civil, iar lansarea acestuia a eşuat, acest lucru ar fi trebuit fi făcut public. De aceea, eu suspectez că e vorba de lansarea unui satelit militar. De către cine? Probabil că de către Rusia. Să aibă vreo legătură cu experimentul nuclear recent al Coreii de Nord? Să fie doar totul o coincidenţă?


Lasă un comentariu