NASA a surprins imaginea uluitoare a unei nebuloase misterioase – Nebuloasa Dreptunghiului Roşu – care are formă de „X”!


nebula claraNebuloasa Dreptunghiului Roşu, așa cum sugerează și numele, apare în formă dreptunghiulară și are o culoare incredibilă, dar şi o formă enormă de X. Și, în mijloc, se află o stea, care este mult mai mare decât Soarele nostru, şi care aşa va arăta peste aproximativ 5 de miliarde de ani în viitor.

Pentru că steaua în cauză, numită HD 44179, este în curs de a muri, ea emite gaze și alte materiale pentru a forma nebuloasă spectaculoasă pe care o vedeţi.

În imaginea de mai sus puteţi observa cea mai clară fotografie de până acum, şi în care se poate observa cum Nebuloasa Dreptunghiului Roşu creează forma unui „X”, cu linii care conectează brațele asemenea unor scări. Imagini similare au fost observate în Calea Lactee și în alte galaxii timp de 30 de ani, dar abia acum le putem înţelege mai bine.

Potrivit NASA, Nebuloasa Dreptunghiului Roșu este un exemplu neobișnuit de ceea ce este cunoscut ca o nebuloasă protoplanetară. Acestea sunt stele vechi, care vor deveni nebuloase planetare. Odată ce expulzarea masei va fi completă, o stea pitică albă foarte fierbinte va rămâne, iar radiaţia ultravioletă va determina ca gazul înconjurător să strălucească.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO