În cartea sa „Straniile dimensiuni electromagnetice”, un cercetător ajunge la concluzia că „fulgerele globulare” ar putea fi forme de viaţă inteligente, ce nu se bazează pe carbon şi ADN!


fulger globularÎntr-un articol din 2010 (Fulgerul globular şi enigma sa: antimaterie sau fenomen fizic natural?) vorbeam în detaliu despre fulgerul globular, un fenomen extrem de interesant. Spuneam atunci:

Dificultatea cea mai mare de a explica fenomenul provine din diversitatea descrierilor făcute de martorii oculari. Globul fie explodează cu zgomot, fie dispare pe tăcute; el este alb, portocaliu, roşu, albastru sau purpuriu; el este mic sau mare, durează câteva secunde sau câteva minute. „Acestea par a fi elemente nerelevante – observa savantul Gordon Stein – dar ele creează teoreticienilor o grămadă de dificultăţi. O explicaţie plauzibilă pentru o sferă de o secundă, de pildă, nu poate fi valabilă pentru o sferă de zece secunde. O sferă care durează un minut sau mai mult „necesită o energie atât de mare, încât nu se ştie ce ar putea să o producă”.

Fulgerele globulare au şi obiceiul de a străpunge pereţii metalici ai avioanelor în zbor. La 19 martie, 1963, profesorul de energie electrică – R. C. Jennison – a zărit un fulger globular mai întâi afară, apoi în interiorul avionului cu care călătorea de la New York la Washington. Afară o furtună electrică era în plină desfăşurare. Stein notează despre experienţa parcursă: „Microundele, undele radio, energia electrică sau cea emanată de căldură – elemente care stau la baza diferitelor teorii – nu puteau pătrunde prin fuselajul metalic. De asemenea, putem înlătura şi antimateria ca o posibilă cauză a fulgerului globular (o ipoteză extraordinară avansată de E. T. F. Ashby şi C. Whitehead în revista Nature din 19 martie, 1971). Când antimateria (adică materie cu sarcini diametral opuse de acelea pe care le conţine materia normală în fiecare din particulele subatomice) vine în contact cu materia normală, ambele sunt anihilate… Antimateriei i-ar fi dificil să pătrundă prin corpul sau hubloul unui avion fără a se ciocni cu materia obişnuită, prin aceasta autonimicindu-se”.

Am citit câteva fragmente din cartea „Strange Electromagnetic Dimensions: The Science of the Unexplainable” de Louis Proud, sau, în traducere „Straniile dimensiuni electromagnetice: Ştiinţa inexplicabilului”. Cartea o puteţi găsi pe Amazon.com AICI. Autorul vine cu o teorie extrem de interesantă: dacă acest globuri ar fi, de fapt, o inteligenţă vie? Citez din carte:

Deşi unele globuri par a acţiona aleatoriu, totuşi unele „trădează” un comportament inteligent. Astfel, există cazuri în fulgerele globulare par a-i urmări pe oameni de-a lungul unui câmp sau a unor scări (…) „Mingile de foc” ar putea fi o formă de viață, cu o anumită inteligență extraterestră”. Poate că viața pe bază de ADN nu este singura formă de viață de pe Pământ. Dacă este așa, atunci suntmingi de foc” forme de viață bazate pe non-carbon? (…) De fapt, un număr de cercetători din domeniul ufologic văd în „fulgerele globulare”, dar şi în fulgere pământeşti drept o formă de viaţă bazată pe plasmă.

Iată un citat din William R. Corliss (1926-2011), un fizician respectat și autor de cărți despre anomalii ştiinţifice: Poate că forțele electrice intense care apar în timpul unor furtuni distorsionează într-un fel spaţiul şi timpul și oferă o privire în Cosmosul necunoscut. „Fulgerele globulare” sunt suficient de ciudate pentru a stimula asemenea gânduri şocante.”

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO