Celebrii samurai – luptători japonezi – proveneau din vechii geto-daci, prin intermediul populaţiei Ainu?


De ce, în mod misterios, fizionomia şi obiceiurile populaţiei Ainu, din îndepărtata insulă a Japoniei, sunt atât de asemănătoare cu cele ale strămoşilor noştri din Carpaţi?

Acum 10.000 de ani a fost o mare glaciaţiune peste întreaga Europă, cu efecte mai blânde asupra Carpaţilor. Populaţia de atunci, cu limba şi obiceiurile lor, s-a salvat misterios. În jur de 3.000 î.Hr., o parte emigrează spre Est, ajungând până în teritoriul Japoniei de azi. În anul 300 d.Hr., insulele sunt invadate de populaţia mongoloidă de azi. Prin lupte grele consemnate în istorie, populaţia Ainu este împinsă în insula Hokaido, mai puţin ospitalieră, din nordul friguros al Japoniei.

Un profesor român din SUA, William Flaviu Riţiu, publică o lucrare bazată pe o colecţie de 400 de pagini culese de pe Internet, ale unor cercetători de renume mondial, profesori universitari, oameni politici, documente din enciclopedii, etc. despre această populaţie Ainu.

Numele de Ainu înseamnă „om”. Această populaţie este considerată a fi de origine caucaziană, cu trăsături de oameni înalţi şi bărboşi, asemănătoare dacilor. Ei numără astăzi aproximativ 25.000 de suflete. Ei au reuşit să-şi păstreze obiceiurile, tradiţiile, credinţa, mult asemănătoare populaţiei străvechi din Carpaţi, precum cultul ursului, credinţa că râurile sunt sfinte, obiceiurile de nuntă şi creştere a copiilor, etc.

În urma înfrângerii suferite la 1799, populaţia Ainu a fost împinsă din teritoriul Japoniei de azi în nord. După o perioadă de persecuţii, ajungându-se spre exemplu chiar până la interdicţia de a pescui somon, s-a ajuns totuşi ca în zilele de astăzi guvernul Japonez să ia treptat masuri de prezervare a culturii şi tradiţiilor Ainu. Populaţia are şi un reprezentant în Dieta Japoneză; deputatul lor se numeşte Shi-Geru. Numele de Geru s-a păstrat mii de ani şi aduce aminte de „Gelu / Gelou”, conducătorul unei formaţiuni statale româneşti din Transilvania, din secolul al X-lea.

Cercetările genetice şi cele bazate pe configuraţia şi proporţia sistemului osos, atestă originea Ainu a samurailor. Fiind luptători deosebit de îndemânatici şi viteji, cu un spirit de sacrificiu deosebit, zâmbitori ca şi dacii în faţa morţii, au fost preferaţi în căsătorii cu membrii familiei împăratului Japoniei.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO