E clar că se întâmplă ceva cu vremea: a nins în Deşertul Sahara, cel mai fierbinte loc de pe planetă! Asta după ce a mai nins în Hawaii şi Arabia Saudită…

  •  
  •  
  •  
  •  

ninge-in-saharaPentru prima dată în aproape 40 de ani, deşertul Sahara a experimentat o furtună de zăpadă. Deşertul Sahara este cel mai mare deșert fierbinte de pe Pământ, acoperind o suprafaţă de 9.400.000 de kmp, şi cuprinzând țări ca Algeria, Egipt, Ciad, Libia, Mali, Maroc şi altele.

Temperaturile din această regiune incredibilă a Pământului sunt în mod obișnuit în jur de 30-40 de grade Celsius în timpul zilei şi se pot ridica nu de puţine ori până la 50 de grade. Aşadar, în aceste condiţii, nu mare le-a fost mirarea localnicilor, dar şi oamenilor de ştiinţă, când în oraşul deşertic Ain Sefra din Algeria a început să ningă. Această localitate, care în limba arabă înseamnă „Calea către deşert”, este considerată a fi una dintre cele mai fierbinţi şi mai uscate așezări permanente din întreaga lume.

Ultima dată când aici a avut loc o furtună de zăpadă a fost în februarie 1979, când un scurt viscol a aşezat zăpada în zonă timp de aproximativ o jumătate de oră. De data aceasta, viscolul a durat un pic mai mult și zăpada a rămas aşezată aproape o zi întreagă, înainte ca să se topească.

Nu ştiu ce se întâmplă cu vremea în iarna asta, dar e clar că asta nu mai e „încălzire globală”, cum încearcă să ne păcălească mass-media oficială. La sfârşitul lunii noiembrie 2016 şi începutul lunii decembrie 2016, a nins în zone tropicale (Hawaii şi Arabia Saudită), iar acum aflăm că ninge în Sahara, evenimente meteorologice care se întâmplă extrem de rar (vedeţi articolul Ninge la tropice – în Arabia Saudită şi Hawaii! Ce naiba se întâmplă? Asta e “încălzirea globală”!?). Oare ce se întâmplă cu adevărat?


  •  
  •  
  •  
  •  

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page