E clar că se întâmplă ceva cu vremea: a nins în Deşertul Sahara, cel mai fierbinte loc de pe planetă! Asta după ce a mai nins în Hawaii şi Arabia Saudită…


ninge-in-saharaPentru prima dată în aproape 40 de ani, deşertul Sahara a experimentat o furtună de zăpadă. Deşertul Sahara este cel mai mare deșert fierbinte de pe Pământ, acoperind o suprafaţă de 9.400.000 de kmp, şi cuprinzând țări ca Algeria, Egipt, Ciad, Libia, Mali, Maroc şi altele.

Temperaturile din această regiune incredibilă a Pământului sunt în mod obișnuit în jur de 30-40 de grade Celsius în timpul zilei şi se pot ridica nu de puţine ori până la 50 de grade. Aşadar, în aceste condiţii, nu mare le-a fost mirarea localnicilor, dar şi oamenilor de ştiinţă, când în oraşul deşertic Ain Sefra din Algeria a început să ningă. Această localitate, care în limba arabă înseamnă „Calea către deşert”, este considerată a fi una dintre cele mai fierbinţi şi mai uscate așezări permanente din întreaga lume.

Ultima dată când aici a avut loc o furtună de zăpadă a fost în februarie 1979, când un scurt viscol a aşezat zăpada în zonă timp de aproximativ o jumătate de oră. De data aceasta, viscolul a durat un pic mai mult și zăpada a rămas aşezată aproape o zi întreagă, înainte ca să se topească.

Nu ştiu ce se întâmplă cu vremea în iarna asta, dar e clar că asta nu mai e „încălzire globală”, cum încearcă să ne păcălească mass-media oficială. La sfârşitul lunii noiembrie 2016 şi începutul lunii decembrie 2016, a nins în zone tropicale (Hawaii şi Arabia Saudită), iar acum aflăm că ninge în Sahara, evenimente meteorologice care se întâmplă extrem de rar (vedeţi articolul Ninge la tropice – în Arabia Saudită şi Hawaii! Ce naiba se întâmplă? Asta e “încălzirea globală”!?). Oare ce se întâmplă cu adevărat?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock