Misteriosul caz al lui Shanti Deva… cea mai bună dovadă că există reîncarnarea?


shanti-devaShanti Deva (un nume care înseamnă „Zeiţa Păcii”) s-a născut în Delhi, India, pe 11 decembrie 1926. În primii ani de viaţă, ea nu a vorbit foarte mult, chiar dacă copiii mici pun, în general, părinților lor tot felul de întrebări; dar n-a fost şi cazul lui Shanti Devi. Cu toate acestea, la vârsta de 4 ani, ea a început să vorbească mai mult, nu atât de mult despre viața și experiențele ei actuale, ci mai degrabă despre amintirile ei din altă viață.

Ea a vorbit despre faptul că locuinţa ei reală nu se afla în Delhi, ci la 150 km depărtare, în orașul Mathura (anterior cunoscut sub numele de Muttra). Aici, afirma ea, ar fi trăit soțul ei. La vârsta de doar 6 ani, Shanti Deva a fugit către Mathura, „casa ei reală”. După ce-a fost prinsă, fetiţa a fost adusă înapoi la Delhi, la şcoală. Dar asta n-a descurajat-o să vorbească despre viaţa ei anterioară, chiar în timpul orelor. Directorul şcolii a aflat despre această fetiţă şi viziunile sale extraordinare, aşa că a ascultat-o cu multă atenţie.

Shanti Deva susținea că soțul ei se numea Kedarnath Chaube şi era un comerciant; ea însăși ar fi murit la 10 zile după ce a dat naștere unui copil. Cu această informație, directorul şcolii a fost capabil de a localiza un om pe nume Kedar Nath, care şi-a pierdut soția, Lugdi, 9 ani mai devreme și la 10 zile după naștere. După ce a găsit bărbatul, directorul a făcut toate pregătirile pentru ca Kedar Nath să călătorească în Delhi să o întâlnească pe fetiţa de 6 ani. Shanti Deva a fost capabilă să-l recunoască imediat pe soțul ei din viaţa trecută și a fost capabilă să-şi recunoască şi fiul ei din aceeaşi viaţă trecută. Nu a durat mult ca Shanti să-l convingă pe acest bărbat, Kedar Neth, că fetiţa a fost soția lui, ştiind detalii mult prea intime din cadrul familiei.

Fetiţa a ajuns la Mathura şi a recunoscut imediat casa şi mobilierul vechi. Ea şi-a reamintit multe din secretele membrilor familiei şi, de asemenea, a început imediat să vorbească în dialectul local.

Mahatma Ghandi a făcut o comisie pentru a stabili dacă fetiţa este reîncarnarea femeii moarte imediat după naştere; comisia a ajuns la concluzia că Shanti Deva a fost în mod clar reîncarnarea lui Lugdi Devi. Mai multe alte persoane din întreaga lume (inclusiv un jurnalist suedez) au făcut propriile investigații independente și au ajuns la aceeași concluzie, deși mulți sceptici spun că totul n-ar fi fost decât o coincidență sau o fraudă.

Shanti Deva a murit pe 27 decembrie 1987, nefiind niciodată căsătorită. Deși ea a vorbit despre viața ei, atunci când a fost Lugdi, femeia nu a dat decât câteva interviuri formale.

Este acest caz suficient de puternic pentru a demonstra că există reîncarnarea?


Lasă un comentariu