Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO

Un artefact enigmatic – ciocanul lui Thor – şi legătura sa spectaculoasă cu „uriaşii din Biblie”! N-o să vă vină să credeţi!


ciocanul lui ThorŞtirea nu e chiar nouă, ea apărând pe 1 iulie 2014, pe Daily Mail. În esenţă, se vorbeşte despre descoperirea unui artefact controversat în Danemarca, şi anume „ciocanul lui Thor”. Ciocanul, ce provine din secolul 10 d.Hr., preia o mai veche tradiţie scandinavă de protecţie. De protecţie împotriva cui? Ei bine, aici, sunt două puncte foarte interesant de urmărit la articolul din „Daily Mail”.

În primul rând, conform mitologiilor scandinave, ciocanul lui Thor a ajutat oamenii să apere de giganţi distrugerea lui Asgard, locul celestial al zeilor. Iată că şi într-o legendă scandinavă se vorbeşte de giganţi ca de nişte creaturi malefice, la fel cum ne vorbeşte şi Biblia în Geneză 6:4:

„În vremea aceea s-au ivit pe pământ uriaşi, mai cu seamă de când fiii lui Dumnezeu începuseră a intra la fiicele oamenilor şi acestea începuseră a le naşte fii: aceştia sunt vestiţii viteji din vechime”.

Din cauza acestor giganţi, Dumnezeu a creat celebrul „potop al Noe”, eveniment catastrofic creat pentru a scăpa lumea de aceşti „hibrizi”. Aşadar, şi legendele scandinave vorbesc de aceşti giganţi, la fel ca Biblia. E absolut hilar a se crede că toate acestea ar fi doar o minciună.

În al doilea rând, e interesant de remarcat următorul aspect. În Evul Mediu timpuriu, oamenii purtau o mulţime de amulete cu „ciocanul lui Thor”. Amuletele care imită „Ciocanul lui Thor” sunt cunoscute drept „torshammere”, iar arheologii consideră că erau purtate atât de către bărbați, cât și de femeile din triburile nordice pentru a le oferi protecție. Interesant e faptul că amuletele conţineau atât simbolul „ciocanului lui Thor”, dar şi simbolul creştin al crucii, acest lucru oferindu-le o dublă protecţie. Şi aici mă întreb din nou: protecţie faţă de cine? Probabil că faţă de forţele malefice, de forţele răului, care, simbolic, sunt reprezentate de giganţii din mitologiile scandinave. Pe de altă parte, crucea oferă protecţie faţă de demoni; din aceste două lucruri rezultă că giganţii din vechime nu sunt altceva decât demonii.

Iată o concluzie interesantă pornind de la o simplă ştire arheologică…


Lasă un comentariu