Cercetătorii au găsit meteoriţi de fier ascunşi sub gheţurile Antarcticii! Când vor anunţa descoperirea vechii civilizaţii a Atlantidei?


AntarcticaGheața Antarcticii pare cu siguranță a ascunde foarte multe lucruri. Recent, oamenii de știință au descoperit cel mai mare canion din lume, de două ori mărimea Marelui Canion, aflat sub suprafața Antarcticii de Est. Acum, un nou studiu experimental sugerează faptul că mai mulţi meteoriţi de fier pot fi găsiţi ascunşi la doar jumătate de metru sub gheață, păstrând astfel istoria formării sistemului nostru solar.

Antarctica e un loc renumit pentru „colecţia” de meteoriţi ce o deţine din două motive. În primul rând, meteoriţii sunt, de obicei, de culoare închisă, fiind astfel uşor de identificat pe continentul alb, plin de gheaţă. În al doilea rând, vechii meteoriţi care au fost îngropaţi sub gheață sunt deplasaţi spre suprafață de către gheața care se ridică; acest lucru se întâmplă atunci când un ghețar incetineşte brusc, din el desprinzându-se astfel bucăţi de gheaţă. Acest mecanism concentrează meteoriţii la suprafață, de multe ori în apropierea lanţurilor muntoase, în zone cunoscute ca „zone de acumulare de meteoriţi”.

Nu este de mirare, deci, că aproximativ din cele 35.000 de mostre de meteoriţi găsite pe tot globul, circa 2/3 au fost recuperate din Antarctica, multe din ele fiind mostre lunare și marțiene. Cu toate acestea, după cum arată acest nou studiu, meteoriții pietroși se găsesc mult mai frecvent în Antarctica decât meteoriții de fier. Totuși, ambele timpuri de meteoriți (din fier și din piatră), ar trebui să fie distribuiţi uniform pe Pământ, așa că lipsa meteoriţilor din fier i-a uimit mult timp pe oamenii de știință. Pentru a rezolva acest mister, o echipă de cercetători de la Universitatea din Manchester, a făcut un experiment conceput pentru a afla dacă aceşti meteoriți de fier ar putea fi, de fapt, ascunşi sub gheață. În urma acestui experiment, conform simulărilor realizate pe calculator, s-a descoperit că meteoriţii din piatră vor apare întotdeauna la suprafaţă, în timp ce meteoriţii din fier vor rămâne prinşi sub gheţuri.

Sursa: iflscience.com

P.S. Tot văd că cercetătorii anunţă că au descoperit ba un lac subteran, ba un canion, ba meteoriţi de fier sub gheţurile Antarcticii. Când însă vor anunţa că s-au descoperit în Antarctica urmele unei vechii civilizaţii? Sau aceste studii sunt secrete? Pentru că, aşa cum v-am spus de mai multe ori pe acest site (vedeţi articolul de bază Piramidele misterioase din Antarctica: dovezi ale existenţei unei civilizaţii avansate pe “continentul gheţurilor”! De ce să nu credem că Antarctica = vechea Atlantidă?), eu cred în continuare că străvechea Atlantidă nu reprezintă altceva decât actualul continent îngheţat al Antarcticii.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock