Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Misteriosul disc Phaistos, un „CD-ROM” vechi de 4.000 de ani, a fost în sfârşit descifrat!? Fanii extratereştrilor sau al atlanţilor să nu fie dezamăgiţi…

  •  
  •  
  •  
  •  

discul phaistosDiscul Phaistos este unul dintre cele mai cunoscut şi mai misterios artefact al lumii. Discul din Phaistos a fost descoperit în 1903 de arheologii italieni care făceau săpături la ruinele palatului minoic din Phaistos. Vârsta precisă a discului din Phaistos este controversată. Contextul arheologic al descoperirii sugerează că artefactul nu este posterior anului 1700 î.Hr., deşi opinia modernă este că a putut fi creat în jurul anului 1650 î.Hr. Enigmaticul disc este făcut din lut ars, are diametrul de 15,7 cm şi o grosime de 2 cm. Ambele feţe ale discului sunt acoperite cu inscripţii hieroglifice aranjate în spirală. Inscripţia a fost făcută prin ştanţarea cu matriţe din lemn sau fildeş în lutul moale, iar apoi discul a fost ars la temperaturi înalte, pentru a se întări.

Pe disc sunt 242 de imprimări individuale, divizate prin linii verticale în 61 de grupuri. Sunt 45 de semne diferite, incluzând imagini ale unor oameni care aleargă, capete cu coroane din pene, femei, copii, animale, păsări, insecte, unelte, arme şi plante. Unul sau două dintre aceste simboluri seamănă vag cu hieroglifele cretane folosite de la începutul până la mijlocul celui de-al doilea mileniu î.Hr.(citiţi mai multe despre acest artefact în articolul pe care l-am publicat în aprilie 2010: Discul nedescifrat din Phaistos, una din marile enigme ale omenirii).

El a rămas nedescifrat până în prezent, deşi au fost propuse mai multe interpretări. Poate că cea mai stranie idee este aceea că obiectul conţine un mesaj lăsat în urmă cu mii de ani de către vizitatorii extratereştri sau de către o veche civilizaţie atlantică, pe care să o descopere generaţiile ulterioare. Desigur, nu s-a explicat ce anume conţine mesajul şi de ce a fost scris într-un alfabet atât de primitiv de către presupuşi extraterestri sau atlantici avansaţi.

Dar, într-un articol public foarte recent pe Discovery News, se spune că discul a fost în sfârşit descifrat. Cine a reuşit performanţa? Dr. Gareth Owens, de la Institutul de Educaţie Tehnologică din Creta. Owens crede că discul conţine o rugăciune către zeiţa-mamă din era minoică. „Cel mai stabil şi mai valoros cuvânt este „mamă, făcând referire la zeiţa-mamă din era minoică„, a declarat Owens.

Folosind grupuri specifice de simboluri, Owens spune că o parte a discului conţine expresia „marea doamnă a importanţei”, pe când celălalt foloseşte expresia „mamă însărcinată”. Astfel, o parte este dedicată femeii însărcinate, iar cealaltă femeii care dă naştere.

Specialistul şi-a petrecut 6 ani în descifrarea acestui disc, ajutat de colegii de la Universitatea din Oxford, spunând că acum 90% dintr-o parte a discului poate fi descifrat. Owens spune că artefactul poate fi considerat drept primul „CD-ROM” din istorie, ţinând cont de forma sa şi de datele codate pe el.

 


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu