Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Descoperire epocală în Turcia: a fost găsită “poarta către Hades”, iadul din mitologia grecească

  •  
  •  
  •  
  •  

blankDiscovery.com ne anunţă că a fost descoperit de către arheologii italieni un „portal către iad”, situat în sud-vestul Turciei. Cunoscut sub numele de „poarta lui Pluto” sau „Plutonium” în latină, deschizătura era considerată a fi un portal către lumea subterană în mitologia şi tradiţia greco-romană. Sursele istorice localizau locul în vechiul oraş Hierapolis, numit acum Pamukkale, descriind deschizătura ca fiind plină de vapori letali: „Spaţiul acesta e plină de vapori atât de denşi, încât cu greutate poţi distinge pământul. Orice animal care pătrunde acolo, îţi găseşte instantaneu moartea. Am dus acolo nişte vrăbii şi ele au murit pe loc”, scria geograful grec Strabo (64 î.Hr.-24 d.Hr.).

Această descoperire importantă a fost realizată de o echipă condusă de Francesco D’Andria, profesor de arheologie clasică la Universitatea din Salento. D’Andria a condus investigaţiile arheologice la Hierapolis; acum 2 ani, în 2011, D’Andria a pretins descoperirea în acelaşi loc a mormântului Sf.Filip, unul din cei 12 apostoli ai lui Iisus.

Fondat în jurul anului 190 î.Hr. de către Eumenes II, regele Pergamum-ului (197 î.Hr.-159 î.Hr.), Hierapolis a căzut sub stăpânirea Romei în anul 133 î.Hr. Apoi, Hierapolis a înflorit, având parte de temple, teatre şi de izvoare fierbinţi, despre care se credea că ar avea proprietăţi vindecătoare. „Am găsit Plutonium reconstruind ruta izvorului termal. Într-adevăr, izvoarele de la Pamukkale îşi au originea în această deschizătură”, a declarat D’Andria.

Arheologii au găsit în acel loc o serie de coloane semiionice, iar, deasupra lor, o inscripţie dedicată zeilor subterani Pluto şi Kore. D’Andria a mai găsit o serie de trepte situate deasupra deschizăturii, aşa cum erau ele descrise în textele antice. „Oamenii puteau urmări ritualurile de sacrificiu de pe aceste trepte, dar nu se puteau apropia de zona deschizăturii; doar preoţii puteau sta în faţa portalului”, a declarat arheologul italian. În această deschizătură erau sacrificate mai multe animale (printre care şi tauri), sacrificii dedicate zeului Pluto. Se pare că aerul din interiorul deschizăturii conţine mult dioxid de carbon, şi de aceea, el este toxic şi chiar letal fiinţelor vii.

Locul a fost distrus în secolul al VI-lea de către creştini, ca fiind un loc de ritualuri păgâne. Mai jos puteţi vedea o reconstrucţie digitală a felului în care arăta „deschizătura către iad” acum două milenii.

blank


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu