Orgoni Crystal

 
Orgoni Crystal

 

Cum se poate ca regele Arabiei Saudite să aibă 105 soţii!? O revoltă la harem…

  •  
  •  
  •  
  •  

Ibn Saud (1876-1953) este fondatorul şi primul rege al Arabiei Saudite. Deşi pe wikipedia.org este trecut faptul că el ar fi avut 32 de soţii, probabil că informaţia nu este completă şi nu lua în considerare şi celelalte femei „neoficiale” din haremul personal. Potrivit unei lucrări din anii 1930, acest rege saudit a avut numai puţin de… 105 soţii!! Aşadar, dacă îşi vizita fiecare soţie în fiecare zi, o soţie putea fi văzută de 3-4 ori pe an de suveranul saudit.

Într-o zi, una din femei, o frumuseţe din Damasc, pusese stăpânire pe inima regelui; ea nu-şi mai încăpea în piele de mândrie şi nu a pierdut nicio ocazie pentru a-şi umili semenele. În cele din urmă, femeile se coalizară şi trimiseră regelui un ultimatum, cerându-i să-şi expulzeze favorita din harem.

Cum Maiestatea Sa refuză, doamnele declarară grevă! Iată cum îşi realizară ameninţarea: nu se mai lăsară scăldate, parfumate, pieptănate şi împodobite. Regele ar fi putut acum să se retragă cu favorita sa şi să le lase pe celelalte să capete cele mai dezgustătoare aspecte, fără ca el să le vadă. Dar, era o ruşine şi un scandal ca un harem să-şi facă astfel de cap, multă vreme. Regele le dădu o săptămână pentru a capitula, avertizându-le că dacă până la sfârşitul acestui termen rămâneau tot neînduplecate, avea să le pedepsească crunt.

Se zvonea că vor primi fiecare din ele câte o sută de bice ude pe spinarea goală şi bastoane la tălpi. Ele se cutremurară, dar şi-au spus un jurământ că dacă vreuna din ele ar fi avut o clipă de slăbiciune, să fie înjunghiată de semenele sale.

Însă, sentinţa regelui fu cu totul neaşteptată. Când auzi că se încăpăţânau în greva pe care o declaraseră, Maiestatea Sa zise: „Foarte bine, am să vă trimit acasă la părinţii voştri”.

Femeile deveniseră disperate pentru că aceasta este cea mai mare ruşine pentru o femeie musulmană, o umilire care nu i se aduce aproape niciodată. Aşadar, acest harem avea să aleagă acum între o împăcare cu sultanul sau o sinucidere în masă. Astfel luă sfârşit greva.

Soţiile şi-au cerut iertare. Pentru a arăta că era şi el un stăpân plin de tact, sultanul, acceptând pacea, le ţinu un mic discurs cu care izbuti să însenineze spiritele învinselor: „Am fost nedrept spunând că numai una dintre voi merită ospitalitatea haremului meu; mai sunt încă altele foarte bine înzestrate de Allah, dar pe acestea nu le voi numi”.

Din ziua aceea, regele şi-a câştigat dragostea femeilor sale…


  •  
  •  
  •  
  •  
Orgoni Crystal

 

Lasă un comentariu