Arheologii egipteni au descoperit un templu misterios, din timpul faraonului Ptolemeu al IV-lea

  •  
  •  
  •  
  •  

Imagine: captura Facebook Ministerul Egiptean al Antichitatilor

Arheologii din Egipt au descoperit un templu vechi de 2.200 de ani, şi care este legat de faraonul Ptolemeu al IV-lea (ce a domnit între anii 222 î.Hr. şi 205 î.Hr.). Templul a fost găsit în timpul lucrărilor la un proiect de scurgere a apelor reziduale din localitatea Kom Shakau, în septembrie 2019, conform unei postări pe Facebook a Ministerului Antichităților din Egipt, scrie site-ul archaeology.org.

Ulterior, experții au descoperit inscripții din piatră cu numele de Ptolemeu IV. Imagini cu animale și păsări au fost găsite și pe pereții templului.

Această nouă descoperire vine după o serie de noi descoperiri făcute în Egipt anul acesta (2019), dar şi anul trecut. De exemplu, aşa cum scriam într-un articol în luna mai 2019 – Un mormânt dublu extraordinar a fost descoperit lângă celebrele piramide egiptene – arheologii egipteni au descoperit un mormânt dublu din cea de-a cincea dinastie a Egiptului, care datează din 2494 î.Hr. până în 2345 î.Hr. Pe 11 iulie 2018, scriam acest articol – Un sarcofag negru şi uriaş a fost descoperit în Egipt şi nimeni nu ştie cine se află înăuntrul lui – despre descoperirea în apropierea oraşului Alexandria din Egipt a unui sarcofag negru şi uriaş (înălțime de 185 de cm, lungime de 265 cm și lăţime de 165 de cm). Lângă sarcofag, s-a descoperit un cap mare sculptat de alabastru.

Tot în 2018, arheologii egipteni au dat peste o statuie a unui „corp de leu cu un cap uman”, un al doilea Sfinx (S-a descoperit cel de-al doilea Sfinx din Egipt).

Puteţi vedea mai jos fotografii din templul nou descoperit, fotografii publicate pe pagina de Facebook Ministerului Antichităților din Egipt:


  •  
  •  
  •  
  •  

Adblock Detectat

Intretinerea acestui site este una costisitoare. Singurele venituri care ne sustin activitatea sunt din publicitatea on-line. Browserul dvs. are instalat un ad-blocker care nu permite afisarea acestora. Pentru citirea articolului, va rugam sa dezactivati modulul Adblock (whitelist / Pause on this site). Va multumim pentru intelegere!

Refresh Page