Arheologii egipteni au descoperit un templu misterios, din timpul faraonului Ptolemeu al IV-lea


Imagine: captura Facebook Ministerul Egiptean al Antichitatilor

Arheologii din Egipt au descoperit un templu vechi de 2.200 de ani, şi care este legat de faraonul Ptolemeu al IV-lea (ce a domnit între anii 222 î.Hr. şi 205 î.Hr.). Templul a fost găsit în timpul lucrărilor la un proiect de scurgere a apelor reziduale din localitatea Kom Shakau, în septembrie 2019, conform unei postări pe Facebook a Ministerului Antichităților din Egipt, scrie site-ul archaeology.org.

Ulterior, experții au descoperit inscripții din piatră cu numele de Ptolemeu IV. Imagini cu animale și păsări au fost găsite și pe pereții templului.

Această nouă descoperire vine după o serie de noi descoperiri făcute în Egipt anul acesta (2019), dar şi anul trecut. De exemplu, aşa cum scriam într-un articol în luna mai 2019 – Un mormânt dublu extraordinar a fost descoperit lângă celebrele piramide egiptene – arheologii egipteni au descoperit un mormânt dublu din cea de-a cincea dinastie a Egiptului, care datează din 2494 î.Hr. până în 2345 î.Hr. Pe 11 iulie 2018, scriam acest articol – Un sarcofag negru şi uriaş a fost descoperit în Egipt şi nimeni nu ştie cine se află înăuntrul lui – despre descoperirea în apropierea oraşului Alexandria din Egipt a unui sarcofag negru şi uriaş (înălțime de 185 de cm, lungime de 265 cm și lăţime de 165 de cm). Lângă sarcofag, s-a descoperit un cap mare sculptat de alabastru.

Tot în 2018, arheologii egipteni au dat peste o statuie a unui „corp de leu cu un cap uman”, un al doilea Sfinx (S-a descoperit cel de-al doilea Sfinx din Egipt).

Puteţi vedea mai jos fotografii din templul nou descoperit, fotografii publicate pe pagina de Facebook Ministerului Antichităților din Egipt:

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock