Există o lume subterană misterioasă sub marile piramide egiptene de la Giza, dar autorităţile nu doresc exploatarea lor


Egiptul este țara misterelor și a comorilor străvechi. De la piramidele de pe platoul Giza până la Marele Sfinx sau piramida în trepte a lui Djoser – toate sunt minunăţii ale lumii.

Referitor la piramidele de la Giza, acolo ar exista un sistem enorm de peșteri, camere și tuneluri care s-ar afla ascuns sub aceste piramide, potrivit unui explorator britanic care susține că a găsit lumea subterană pierdută a faraonilor egipteni. Populat de lilieci și păianjeni veninoși, complexul subteran a fost găsit în roca de bază de calcar de sub câmpul piramidei de la Giza.

„Există o arheologie neatinsă acolo jos, precum și un ecosistem delicat care include colonii de lilieci și o specie de păianjen pe care am identificat-o ca fiind văduva albă”, a spus exploratorul britanic Andrew Collins. Acesta, care a detaliat descoperirile sale în cartea sa „Beneath the Pyramids”, ce a fost publicată în septembrie 2009, susţine că a găsit intrarea în misterioasa lume subterană după ce a citit memoriile uitate ale unui diplomat și explorator din secolul al XIX-lea.

„În memoriile sale, consulul general britanic Henry Salt povestește cum a investigat un sistem subteran de „catacombe” la Giza în 1817, în compania exploratorului italian Giovanni Caviglia”, a spus Collins. Documentul spune că cei doi au explorat peșterile pe o distanță de câteva sute de metri, ajungând la patru camere mari din care se întindeau alte pasaje.

Cu ajutorul egiptologului britanic Nigel Skinner-Simpson, Collins a reconstruit explorarea lui Salt pe platou, localizând în cele din urmă intrarea în catacombele pierdute într-un mormânt aparent neînregistrat la vest de Marea Piramidă. Într-adevăr, mormântul prezenta o crăpătură în stâncă, care ducea într-o peșteră naturală masivă. „Am explorat peșterile înainte ca aerul să devină prea subțire pentru a continua. Sunt extrem de periculoase, cu gropi și goluri nevăzute, colonii de lilieci și păianjeni veninoși”, a spus Collins. Potrivit lui Collins, peșterile – care au zeci de mii, dacă nu chiar sute de mii de ani – ar fi putut să fi inspirat credința egiptenilor antici în existenţa unei lumi subterane: „Textele funerare antice fac aluzie clar la existența unei lumi subterane în vecinătatea piramidelor din Giza”, a spus Collins.

Zahi Hawass, șeful Consiliului Suprem al Antichităților din Egipt, a respins însă descoperirea. „Nu există noi descoperiri de făcut la Giza. Știm totul despre platou”, a declarat el. Dar Collins remarcă că, după cercetări ample, nu a găsit nicio mențiune despre peșteri în timpurile moderne. „Din câte știm, nimic nu a fost scris sau înregistrat despre aceste peșteri de la explorările lui Salt. Dacă Hawass are vreun raport legat de aceste peșteri, încă nu l-am văzut”, a spus Collins.

Sursa: nbcnews.com

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock