Figurinele japoneze dogo, vechi de mii de ani, îi reprezintă pe nişte astronauţi enigmatici?


Cultura Jomon este cea mai veche perioadă din istoria japoneză și este împărțită în mai multe categorii: incipientă, timpurie, mijlocie și târzie. Poporul Jomon este cel mai bine cunoscut pentru aptitudinile sale de a produce ceramică timpurie, el creând cele mai vechi forme de ceramică din lume. Cele mai interesante lucruri din cultura Jomon sunt figurinele cu chipuri de oameni sau animale, care au apărut încă de la începutul perioadei incipiente, aproximativ 14.000 – 4.000 î.Hr., dar cele mai semnificative figurine au fost produse în perioada de mijloc.

Dar, priviţi o figurină „Dogu”, care a fost descoperită în prefectura Miyagi, din nord-vestul Japoniei, dogu fiind numele generic dat unor costume rituale de sorginte la fel de neclară ca şi aceea a statuetelor. Arheologii consideră că aceste reprezentări umane (sau mai curând umanoide!) ar fi machete de armuri.

Aspectul lor este însă destul de insolit pentru a da naştere unor explicaţii de altă natură. Detaliul cel mai şocant îl constituie umflăturile ovale, tăiate de o fantă orizontală, din dreptul ochilor. Dr. Shogoro Tsuboi le-a asemuit, în 1894, ochelarilor folosiţi de eschimoşi pentru a se apăra de reflecţia razelor Soarelui pe zăpadă. Dar de ce ar fi fost nevoie de o astfel de protecţie în Japonia?…

În 1924, dr. Gento Hasebe a presupus, fără o argumentaţie convingătoare, că ansamblul ar fi un veşmânt de doliu cu mască, de felul celor africane. Incertitudinea a făcut posibile interpretările neconvenţionale. În viziunea adepţilor paleoastronauticii, statuetele sunt machete nu de armuri, ci de scafandri spaţiali. „Ochelarii” ar fi, deci, o componentă a căştilor etanşe, putând fi deschişi sau închişi cu ajutorul manetelor situate lateral. De altfel, unele statuete au un singur vizor, dreptunghiular… Şi alte detalii sunt privite din acelaşi unghi. În faţa gurii s-ar afla un „filtru respirator”. Iar protuberanţa de pe cască este o antenă-radio.

Asta nu înseamnă că trebuie să identificăm cu orice preţ unele vechi opere de artă drept mărturii ale vizitării Pământului de către solii altor civilizaţii; dar totuşi statueta pe care vă invit să o priviţi încă o dată rămâne o enigmă, nu doar arheologică.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock