Misterul numărului de telefon blestemat din Bulgaria! Toţi cei care îl deţineau, mureau din senin! Legendă urbană sau adevăr?

  •  
  •  
  •  
  •  

numar de telefon blestematSe pare că pe măsură ce progresăm și evoluăm, la fel se întâmplă şi cu fenomenele stranii şi „întunecate” din jurul nostru, care depăşesc frontierele ştiinţei şi pentru care nu există explicaţii convingătoare.

Aţi auzit probabil până acum de locuri blestemate şi de obiecte blestemate… dar ştiaţi că există chiar şi numere de telefon blestemate? Căci aşa spune o legendă urbană despre un număr „blestemat” bulgăresc. La începutul anilor 2000, o companie de telefonie mobilă din Bulgaria, Mobitel Rani, a oferit numărul (359) 0888 888 888. Desigur, este un număr foarte uşor de ţinut minte, iar cifra 8 este considerată destul de norocoasă în unele țări, cum ar fi China, unde companiile plătesc sume mari de bani, pentru a achiziționa numere de telefon ce conţin cât mai multe cifre de 8 posibile. Cu toate acestea, povestea lui 0888 888 888 nu e una norocoasă, ci mai degrabă una aducătoare de moarte.

Prima persoană care a deţinut numărul de telefon de rău augur a fost însuși preşedintele companiei, Vladimir Graşnov. În mai puțin de un an de la dobândirea numărului, directorul, în vârstă de 48 de ani, a fost atins de o formă extrem de agresivă de cancer și a murit în 2001. Curios, el avea până atunci o sănătate perfectă, iar această moarte a fost atribuită de unii prin iradiere, la fel cum se presupune că îşi eliminau sovieticii un adversar.

Următoarea persoană care a deţinut numărul de telefon blestemat a fost un şef bulgar de criminalitate organizată, un individ pe nume Konstantin Dimitrov. În 2003, mafiotul Dumitrov a fost împucat mortal în Olanda, în timp ce vorbea la telefon cu numărul blestemat.

Numărul de telefon aparent foarte ghinionist şi-a găsit un alt proprietar, un agent imobiliar pe nume Konstantin Dishliev. Dar, acesta mai era şi traficant de cocaină. În 2005, când Dishliev tocmai ieşea de la un restaurant indian din capitala bulgară Sofia, el a fost împușcat pe stradă de către un trăgător necunoscut. De atunci, numărul de telefon nu a mai fost activat de nimeni, el rămânând într-o stare de suspensie nedeterminată. Cine şi-ar dori un număr de telefon blestemat?

Ideea de numere de telefon blestemate nu este una nouă. Ea îşi are originea în mai multe e-mailuri care circulau pe Internet în anul 2007, în Pakistan, în care utilizatorii erau avertizaţi de a nu răspunde la anumite apeluri de pe anumite numere, care apăreau pe un ecran roşu. Dacă s-ar răspunde, acest lucru ar duce la apariţia unor semnale de înaltă frecvență, care ar cauza o hemoragie a creierului şi moartea instantanee. E-mailurile respectiv susţineau că mai mulţi oameni deja au murit pentru că au răspunsuri la „apelurile blestemate”. În timp, zvonurile s-au transformat şi au evoluat, „numerele blestemate” putând produce impotenţă sau sarcini nedorite. În timpul acestei isterii, au apărut mai multe teorii ale conspiraţiei, printre care cea conform căreia totul ar fi un program guvernamental secret.

Revenind la cazul din Bulgaria… totul a fost doar o simplă coincidenţă, legată cu isterie, pentru a crea un fel de legendă urbană înfricoşătoare sau există cu adevărat ceva misterios?


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner