Curtea Europeană a Drepturilor Omului a interzis botezul creştin al copiilor? Nu! Doar o nouă ştire manipulatoare!


botezul interzisVreau să atrag din nou atenţia asupra unei dezinformări pe Internet, care tinde să devine ştire virală. Dar, de fapt, e o manipulare extrem de grosolană. A cui? Habar n-am, dar, categoric că se fac experimente cu asemenea ştiri pentru a se testa reacţia populaţiei.

Astfel, site-ul stiripesurse.ro ne anunţă că… botezul creştinesc al copiilor ar putea fi interzis de CEDO, Curtea Europeană a Drepturilor Omului! Citez ştirea de pe stiripesurse.ro:

Potrivit tabloidului CanCan, acesta este vestea rea nu doar pentru români, ci pentru toți creștinii care au înțeles că taina botezului se face la copii. CEDO ar fi decis să interzică botezul, esenţa creştinismului. Totul se va întâmpla din luna martie a acestui an, după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului ar fi luat decizia definitivă.

Judecătorii europeni ar fi apreciat că botezul creştinesc pentru un copil care nu îşi poate exprima voinţa, în contextul multiculturalităţii, îi încalcă acestuia dreptul fundamental de a alege! „Botezul copiilor încalcă articolul 16 din Convenţia Europeană, coroborat cu articolul 22: copiii, de fapt, nu au fost încă în măsură să înţeleagă şi să îşi exercite voinţa lor liberă, şi, de fapt ei nu se afla într-o poziţie de a accepta o credinţă, deoarece nu sunt conştienţi de ea. Botezul este un act care ar trebui să fie ales în mod conştient şi nu poate fi impus de sus de o organizaţie religioasă (în acest caz creştinismul), mai ales într-un moment ca acesta, când Europa se afla într-un amestec veritabil de rase, culturi şi religii. Practica acestui sacrament este contrar interesului superior al copilului, în conformitate cu prevederile art. 3 din Convenţia cu privire la drepturile copilului, ratificata la 25 mai 1992. Această lege garantează libertatea personală.”, anunţă Cancan.ro, care citează „un site bulgăresc”.

Cel mai probabil, sursa este The Bulgarian Times, care la rândul său citează un articol apărut pe gasove.com, între timp dispărut, în care era citat site-ul italian ilgiomale.it. Potrivit altor site-uri italiene, ştirea este una falsă.

P.S. Parcă văd că pe multe site-uri „conspiraţioniste”, naţionaliste şi creştine din România va apărea această ştire, precum că s-a pornit în Europa o nouă cruciadă asupra creştinismului! Numai că ştirea e categoric falsă. Sursa iniţială e site-ul ilgiomale.it, doar că în josul paginii acestui site putem citi următoarele în limba italiană:

© 2015 Il Giomale. All Rights Reserved. E’ possibile utilizzare gli articoli contenuti in questo sito solo se esplicitamente citata la fonte tramite link di collegamento.Il Giomale non è a tutti gli effetti una testata giornalistica, e come magazine satirico alcuni articoli contenuti in esso potrebberò non corrispondere alla veridicità dei fatti. ATTENZIONE, questo è un magazine online non riconducibile in nessun modo al giornale „Il Giornale”.

Adică: „Toate drepturile rezervate. Puteţi utiliza articole de pe acest site, numai dacă ele sunt însoţite de un link explicit. Il Giomale nu este de fapt o organizaţie de ştiri şi, ca şi revistă satirică, unele articole s-ar putea să nu reflecte adevărul faptelor”.

Adică, site-ul recunoaşte că o parte din articole sunt, de fapt, farse! Ar fi fost prea strigător la cer ca ştirea aceasta să fi fost adevărată. Nici măcar în timpul comunismului ateist nu s-a putut interzice botezul, iar această practică religioasă nu poate încălca nicio lege sau drept al cuiva. Copilul, după botez, nu e obligat de absolut nimeni să rămână creştin; de fapt, se cunosc multe cazuri celebre prin care cineva botezat creştin, de mic copil, a devenit cel mai mare adversar al creştinismului (vezi, Stalin, de exemplu).

Dacă ştirea ar fi fost adevărată, aceasta ar fi fost cu adevărat o lovitură dură dată creştinismului, şi ar fi creat multe tensiuni sociale în multe ţări europene. Însă, eu cred că, prin această ştire s-a dorit a se crea un experiment social, pentru a vedea cum reacţionează masele, populaţia, atunci când apare o astfel de ştire. În plus, multe site-uri de conspiraţii sau religioase vor pune „botul” la această informaţie, însă ele nu-şi dau seama că din nou cad în capcană şi din nou vor fi acuzate, pe bună dreptate, de dezinformare. O putere ocultă se joacă cu aceste ştiri, pe credinţa noastră şi pe nervii noştri…

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO