Doar 2% din populaţie poate auzi tot timpul acest sunet misterios… şi nimeni nu ştie ce poate fi!


sunetul HUMDe ani de zile, s-au raportat mii de incidente despre auzul unui sunet extrem de ciudat, de origine necunoscută, cunoscut sub numele de „HUM” (sau „zumzet” în limba engleză). În cel mai bun caz, acest sunet este enervant, iar în cel mai rău caz poate să ducă la înnebunirea celor care îl ascultă.

Dar, există un lucru ciudat despre acest zgomot oribil: majoritatea oamenilor nu-l pot auzi. „HUM” a luat mai multe nume, în funcție de regiunile în care acesta poate fi auzit: Bristol Hum (Anglia) sau Taos Hum (New Mexico). Dar indiferent unde vă aflați, dacă faceţi parte din cei 2% din oameni care îl pot auzi, zumzetul nu vă va lăsa în pace.

Zumzetul este, de obicei, auzit în interiorul caselor, și poate fi ascultat mai mult pe timp de noapte. Acest sunet este mai puțin frecvent în zonele urbane, probabil din cauza orașele aglomerate care au tendinţa de a avea zgomot de fond consistent. Asta arată că sunetul misterios nu poate proveni din interiorul persoanelor care îl aud, ci are o sursă externă.

Potrivit unui studiu din 2003, aproximativ 2% din oameni pot auzi sunetul, cei mai mulţi dintre ei având vârste cuprinse între 55 si 70 de ani. Unele persoane pot auzi zumzetul-a lungul zilei, în timp ce altele îl pot auzi doar ocazional. În mod similar, unii oameni aud zumzetul mai puternic decât altele. El devine atât de enervant, încât s-au semnalat şi cazuri de sinucidere din cauza lui.

Dureri de cap, greață, amețeli, sângerări nazale si tulburari de somn au fost raportate de către toate persoanele care aud zumzetul. Unii medici spun că zumzetul ar putea fi un semn de tinitus, ceea ce înseamnă că acei oameni aud sunetele care nu există. Cu toate acestea, acest lucru este puțin probabil. Se pare că zumzetul se aude doar în anumite locații geografice. O altă explicație medicală este aceea că zumzetul ar putea fi dat de emisiile autoacoustice care sunt generate de propria ureche internă.

Există, de asemenea, şi explicaţii ezoterice, ca de exemplu, aceea că zumzetul e provocat de navele extraterestre ale vizitatorilor spaţiali.

Despre unul din zumzetele misterioase – zumzetul Taos – vă invit să citiţi acest articol publicat anul trecut: “Zumzetul Taos”, cel mai misterios zgomot de pe Pământ! Nu poate fi înregistrat, dar poate fi auzit de urechea umană! De unde provine el?

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO