Misterioasa gaură din Munţii Făgăraş… Unde duce ea!?


Un cititor mi-a atras atenţia că pe pagina de Facebook a fotografului Daniel Opait putem găsi o fotografie incredibilă, intitulată de către autor drept „Porţi către nicăieri”. Astfel, undeva în Munţii Făgăraş (cei mai înalţi munţi din România) se poate observa o gaură neregulată, ce pare a fi destul de mare. Nu cunosc diametru ei, întrucât nu am niciun alt punct de reper (ar fi pietrele ca reper, dar e greu să-ţi dai seama cât de mari sunt acestea).

Ce e de remarcat la această gaură misterioasă din fotografie îl reprezintă faptul că iarba din jurul ei e de o culoare verde mai aprins decât restul ierbii de pe pajişte, ce pare a fi îngălbenită. Oare de ce e aşa?

Poate că autorul fotografiei ar fi fost mai inspirat dacă ar fi făcut poze mai aproape de groapă, pentru a vedea cât de adâncă e (dacă are vreo adâncime!) şi unde ar putea duce ea. Cum s-a format groapa? O putem explica doar din punct de vedere geologic? Sau există şi alte explicaţii mai „ezoterice”?

Oricum, e clar că şi în multe alte locuri ale lumii există asemenea găuri misterioase. Astfel, într-un articol din 2014 – După cele 2 cratere misterioase din Siberia, în Tunisia a apărut brusc un lac în mijlocul deşertului! Există în lume tuneluri care duc spre centrul Pământului? – vorbeam despre 2 cratere misterioase care s-au ivit în Siberia, dar şi despre un lac care a apărut brusc în Tunisia, în mijlocul deşertului. Atunci, mă întrebam dacă nu cumva avea oare dreptate Jules Verne despre tunelurile care duc spre centrul Pământului

Nu ştiu unde duce gaura noastră din Munţii Făgăraş, dar sunt sigur că sunt altele la fel de misterioase ca şi aceasta…


Lasă un comentariu