Oamenii de ştiinţă susţin că animalele pot fi mai inteligente decât oamenii! Se cam duce naibii teoria evoluţionistă…


caine laptopZiarul The Independent ne lansează o provocare extrem de interesantă: nu cumva animalele sunt mai inteligente decât oamenii, iar noi nu le înţelegem? Citez din articol:

Biologii evoluţionişti cred că animalele posedă abilităţi cognitive superioare oamenilor. Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Adelaide (Australia) au prezentat ideea că unele specii de animale, departe de a fi inferioare oamenilor din punct de vedere intelectual, pot, de fapt, poseda abilităţi cognitive superioare pe care noi pur şi simplu nu le putem recunoaşte.

„De milenii întregi, toate autorităţile, de la cele religioase, până la învăţaţii eminenţi, au susţinut ideea conform căreia oamenii sunt excepţionali prin virtuţile pe care le deţin, fiind cei mai inteligenţi din întreg regnul animal”, a declarat Dr. Arthur Saniotis. „Totuşi, ştiinţa ne spune că animalele pot avea facultăţi cognitive superioare fiinţelor umane.”

Unul din aceste mecanisme de inteligenţă se pare că ar fi reprezentat de urmele olfactive pe care unele specii le lasă în mediul înconjurător, mirosuri complexe care au semnificaţii diferite pentru animale, dar care oamenii nu pot să le simtă din cauza simţurilor sale olfactive slabe.

„Faptul că ele nu ne pot înţelege, în timp ce noi nu le putem înţelege, asta nu înseamnă că gradul de inteligenţă se află situat la niveluri diferite; sunt pur şi simplu alte tipuri”, a spus profesorul Maciej Henneberg. „Lumea animală e mult mai complexă decât credem noi.”

P.S. Articolul acesta îl comentez astfel: sunt de acord parţial cu afirmaţia că animalele sunt mai inteligente ca oamenii. Am întâlnit pe Internet câteva specimene de oameni care erau în mod clar mai proaste decât papagalul meu, Bobi. Pe de altă parte, teoria oamenilor de ştiinţă australieni are menirea de a pune din nou la îndoială teoria evoluţionismului: dacă acceptăm evoluţionismul, atunci trebuie să acceptăm şi faptul că de aceeaşi evoluţie ar trebui să aibă parte şi inteligenţa. Omul fiind, conform evoluţionismului, pe scara cea mai înaltă, ar trebui să aibă inteligenţa cea mai mare; dacă se pune la îndoială acest lucru, atunci trebuie să punem la îndoială întreaga teorie a evoluţionismului (care este stupidă, din punctul meu de vedere).


Lasă un comentariu