Un monstru bizar cu aripi, jumătate-om, jumătate-animal, a bântuit un oraş din SUA! Creatura înaripată se deplasa cu viteze enorme şi avea o lumină orbitoare ce-i ieşea dintre coarne!


creatura din Van MeterO legendă bizară și, totodată, un mister nerezolvat, care a bântuit un mic oraș din Iowa (SUA) de mai bine de 100 de ani, este subiectul unei noi cărţi cu numele de „Vizitatorul din Van Meter”.

Pentru mai multe nopți din 1903, micul oraș Van Meter din Iowa (SUA) a fost terorizat de o creatură gigantică, asemănătoare unui liliac, care a apărut dintr-o mină veche abandonată. Identitatea acestui monstru misterios nu a fost descoperită, dar peste 100 de ani mai târziu, o nouă carte a reluat povestea uimitoare de la capăt, sperând să facă lumină asupra a ceea ce s-a întâmplat în urmă cu atâția ani.

O legendă ciudată

Legenda datează din toamna anului 1903, când mai mulți dintre cetățenii respectaţi din Van Meter au raportat prezenţa unei creaturi, jumătate om-jumătate animal, ce avea aripi enorme, ca de liliac. Creatura este descrisă ca mișcându-se la viteze enorme, incredibile. În plus, ea puţea groaznic şi avea o lumină orbitoare ce-i ieşea dintre coarnele capului.

De fiecare dată când locuitorii orașului au întâlnit creatura, ei au tras cu armele asupra ei, dar acest lucru se pare că nu a afectat deloc creatura.

În prima noapte, ea a fost văzută zburând peste clădiri. În seara următoare, ea a fost reperată de către medicul orașului, precum şi de un casier bancar. În cea de-a treia noapte, un martor a văzut-o cocoțată în vârful unui stâlp de telefon. Un alt localnic a descris monstrul ca sărind ca un cangur, în timp ce profesorul de liceu îl asemăna cu un diavol.

Speriaţi și înfuriaţi de ceea ce au văzut, locuitorii orașului au urmat creatura la o mină de cărbune abandonată, de acolo auzind zgomot. „În prezent zgomotul se aude din nou, ca și cum Satana și un regiment de diavoli se pregătesc de luptă,” putem citi într-un articol din „Des Moines Daily News” de pe 3 octombrie 1903.

Ciudată legendă…


Lasă un comentariu