În Marea Britanie, Soarele a devenit roşu în timpul zilei


Uraganul Ophelia este furtuna care s-a format cel mai recent în Atlantic, dar traseul acestuia este diferit de cel pe care l-au anticipat meteorologii. Astfel, acesta şi-a modificat direcţia şi se îndreaptă acum spre Europa, mai exact spre coasta nord-vestică a Spaniei, în loc să traverseze oceanul şi să ajungă în regiunea Caraibelor. Deja uraganul a atins Irlanda, provocând victime omeneşti şi pagube materiale. Trecerea uraganului Ophelia prin Irlanda vine la 30 de ani după “Marea furtună” din 1987, soldată cu 18 morţi. Ophelia este al 10-lea uragan format în Atlantic de la începutul anului.

Uraganul Ophelia, format în zona centrală a Oceanului Atlantic, a fost clasat în categoria 3, după ce a trecut sâmbătă seară în Insulele Azore. Înainte de a ajunge în Azore, Ophelia a fost clasat la categoria 2, însă după ce viteza vântului a crescut la 185 de kilometri pe oră a fost trecut la categoria 3 din 5.

Ei bine, se spune că, din cauza apropierii acestei uragan, Soarele s-a transformat în roşu pe cerul Marii Britanii, în timpul zilei şi nu la apus, aşa cum se vede el de obicei. Explicaţia ştiinţifică a meteorologilor este următoarea: fenomenul a fost provocat de uraganul Ophelia, care a adus în aer nisipul din sudul Africii de Nord, precum și praful provenit din incendiile forestiere din Spania și Portugalia. Particulele de praf din aer cauzează împrăștierea razelor albastre din Soare, ceea ce dă aspectul unui Soare roșu.

Însă, nu toţi sunt de acord cu această explicaţie. Există unii care spun că Soarele roşu ar fi apărut din cauza apropierii de noi a „planetei X”, care este o planetă roşiatică, iar praful ei a ajuns deja în atmosfera Pământului.

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock