Un adevăr şocant: „O mare parte din câştigătorii premiului Nobel sunt complet idioţi!”

  •  
  •  
  •  
  •  

Premiile Nobel au fost create de savantul și omul de afaceri suedez Alfred Nobel (1833 – 1896), inventatorul dinamitei (1867), care, în testamentul său, a întemeiat o fundație cu scopul ca veniturile imensei sale averi să fie oferite în fiecare an „sub formă de premii celor care, în anul precedent, au adus cele mai mari servicii umanității”.

Premiile Nobel sunt decernate Academia Regală de Știință din Suedia (Premiul Nobel pentru Fizică, Premiul Nobel pentru Chimie, Premiul Nobel pentru Economie), de Institutul Karolinska (Premiul Nobel pentru Medicină), de Academia Suedeză (Premiul Nobel pentru Literatură) şi de Parlamentul Norvegiei (Premiul Nobel Pentru Pace). Primele premii Nobel au fost acordate la 10 decembrie 1901, după moartea creatorului lor, ele constând dintr-o medalie, o diplomă și o sumă de bani.

Este un mare prestigiu pentru o persoană să ia premiul Nobel, ce este considerat ca fiind încununarea supremă a activităţii sale.  Însă, ceea ce veţi citi aici s-ar putea să vă schimbe puţin percepţia. În 1962, James D. Watson, împarte în 1962 premiul Nobel pentru Medicină, împreună cu Francis Crick şi Maurice Wilkins, pentru descoperirea structurii moleculare a acidului ADN. Watson a scris o carte – „Dubla elice” – în care face o afirmaţie cu totul şocantă: „Contrar imaginii populare pe care-o susţin jurnalele şi mamele savanţilor, un număr considerabil din aceştia nu numai că au o minte îngustă şi nu-s amuzanţi, ci mai sunt şi complet idioţi”. Totodată, el mai spune că un eminent prieten care participase la o reuniune a Fundaţiei Nobel unde erau prezenţi 18 premianţi ai acesteia i-a spus la întoarcere: „Procentajul de cretini printre premiaţii Nobel este acelaşi ca oriunde în altă parte”.

Desigur, printre laureaţii premiului Nobel se află nu doar cretini, ci şi oameni fără scrupule care luptă pentru putere, care strecoară coji de banană sub picioarele celor care au idei noi şi care dau mai multă importanţă lucrurilor personale decât intereselor ştiinţei. Singurul lucru care contează pentru ei sunt creditele şi recompensele.


  •  
  •  
  •  
  •  

Lasă un comentariu