În celebra frescă „Creaţia lui Adam” din Capela Sixtină, Michelangelo ascunde în Dumnezeu forma creierului uman! Foarte interesant…


Capodopera lui Michelangelo „Creaţia lui Adam” din Capela Sixtină din Vatican reprezintă una dintre cele mai faimoase fresce din istoria mondială a artei.

Michelangelo este recunoscut ca unul dintre cei mai mari pictori și sculptori din Renașterea italiană. Ceea ce nu este atât de cunoscut este faptul că el a fost obsedat de anatomia umană, astfel încât, la vârsta de 17 ani, a început disecarea cadavrelor din cimitirul bisericii.

Mai mulţi experți americani în anatomie umană cred că Michelangelo a lăsat unele ilustrații anatomice într-una din lucrările sale cele mai faimoase – „Creaţia lui Adam” din Capela Sixtină.

În timp ce unii ar putea respinge acest lucru ca fiind doar o coincidență, alţi experți sugerează că ar fi mai greu de explicat că nu aceasta a fost intenția lui Michelangelo. Astfel, Dumnezeul pictat de Michelangelo, care îl creează pe Adam, apare sub forma unui creier uman, putându-se distinge componente complexe din creier, cum ar fi cerebelul, chiasma optică, glanda pituitară, fisura silviană, puntea lui Varolio sau măduva spinării. Iar eșarfa verde care coboară în jos de la Dumnezeu aceasta urmează perfect calea arterei vertebrale.

Priviţi mai jos fresca originală şi asemănările cu creierul uman.

creier Michelangelo 1

creier Michelangelo 2

ATENTIE! Intrucat nu toate sursele sunt de incredere si, uneori, este foarte greu pentru a fi verificate, unele articole de pe site-ul lovendal.ro trebuie sa fie luate cu precautie. Site-ul acesta nu pretinde ca toate articolele sunt 100% reale, scopul fiind acela de a prezenta mai multe puncte de vedere si opinii asupra unui anumit subiect (chiar daca acestea par a fi contradictorii). Asadar, erorile si ambiguitatile nu pot fi excluse complet. Prin urmare, nu ne asumam nicio responsabilitate pentru actualitatea, acuratetea, caracterul complet sau calitatea informatiilor furnizate. Utilizatorii folosesc continutul acestui site pe propriul risc.

Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock