Povestea „misteriosului” han din Bucureşti, în care a locuit marele nostru poet, Mihai Eminescu


Într-un articol publicat în „Biblioteca Bucureştilor” din 1998, se vorbeşte despre un imobil să-i spunem „misterios”, pe nume Perdich, din Bucureşti, care este astăzi dispărut şi în care ar fi trăit o vreme marele poet naţional, Mihai Eminescu. El s-ar fi aflat pe strada Domniţa Anastasia nr.8 (cunoscută în trecut sub numele de strada Belvedere).

Autorul articolului respectiv susţinea că se afla în posesia unei poze cu respectiva casă, primită în anii 1970 de la foştii proprietari ai casei. Această fostă casă arăta astfel: „era un han cu etaj, cu o curte în care intrai printr-o singură poartă, cu canaturi grele ce se închideau la vreme de noapte, semănând sub raportul înfăţişării cu un complex de chilii monahale”. Apoi, autorul reproduce şi o schiţă de amplasare a imobilului, care se afla pe strada Domniţa Anastasia, vizavi de „casa Tătărescu”. 

Un utilizator de pe Facebook, într-o postare interesantă, spune că a găsit în volumul intitulat Străzi vechi din Bucureştiul de azi”, apărut la Editura Humanitas în anul 2011, o fotografie cu menţiunea ”casa Perdich din strada Domnita Anastasia, în iarna anului 1934”. Se pare că acest imobil (han) a fost demolat pe la începutul anilor ’30. Dar, oricum fotografia pare a fi una romantică. Aşadar, aici a locuit la un moment dat Eminescu…


Lasă un comentariu

Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Aveti un program de blocare a reclamelor

Va rugam sa ne sustineti, dezactivand programul de blocare a reclamelor. Va multumim!

Powered By
100% Free SEO Tools - Tool Kits PRO